- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bezelyeli, patatesli top köfte

Bezelyeli, patatesli top köfte, genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla en huysuz yemek seçicilerin bile hayır demedikleri bir yemek çeşidi. Nedeni ise yemeğin tüm malzemelerinin ufak oluşu, yenilen yemek ağızda büyümüyor ve yemeğe konulan tüm malzemeler birbiriyle özleşiyor. Ben yemek konusunda huysuzluk eden çocuklara ve yaşlılara bu yemeği yaparım sonucu ise yemeğin afiyetle yenmesidir.
Malzemeler:
300 gram köfte için kıyma
4 veya 5 tane orta boy patates(Arzuya göre miktarı artırabilirsiniz)
1 yemek tabağı dolusu ayıklanmış bezelye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı salça
Köftesi için:
1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı pul biber, kekik ve nane, 3 dilim bayat ekmek(köfte için)
Yapılışı:
Önce köfte hamuru yapılır. Kıymanın içine bayat ekmek ve diğer tüm malzemeler konulur ve kıyma iyice yoğrulur.
Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak köfteler yuvarlanır.
Patateslerin kabuklarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra minik küpler şeklinde patatesleri doğrarız.
Bezelyeler ayıklanıp, yıkanır.
Büyük bir tencerenin içine tüm malzemeler konulur, malzemelerin hizasında su konulur.
Suyun içine suda eritilmiş salça, 1 tatlı kaşığı tuz ve yağ ilave edilir.
Ocağa konulan tencerenin suyu kaynadıktan sonra altı kısılır ve patatesler yumuşayıncaya kadar yemek pişirilir.
Afiyet olsun, sağlıklı günler sizin olsun.