Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Elmalı krabiye

Elmalı krabiye
 

Beş çaylarının en çok sevilen kurabiyelerindendir. Tadına doyum olmaz, ağız tadıyla ve bolca yiyebilmeniz için evde yapmanızda yarar vardır. Bu tarif komşum Nuran Abla’nın tarifidir.

Hamur malzemeleri:

250 gram tereyağı veya margarin

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri ve ya toz şeker

2 çorba kaşığı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat

Aldığı kadar un 4 ile 5 su bardağı arası( kıvamı unun markasına göre değişiyor)

İç malzemeleri:

2 tane büyük boy elma

3 çorba kaşığı toz şeker

1 çay bardağı dövülmüş ceviz varsa biraz kuru üzüm

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Önce elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. İçine şeker, tarçın ve kuru üzümü koyarak pişirin. Dibi tutmaması için az bir su ilave edebilirsiniz. Elmalar pişince cevizleri ilave edin.

Bir kabın içine yoğurdu koyun, üzerine karbonatı dökerek yoğurdun köpürmesini sağlayın. Sonra sırasıyla oda sıcaklığındaki margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Tezgahı hafifçe unlayın, hamuru birkaç parçaya ayırarak merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın.  Yuvarlak açılmış hamurdan üçgen şeklinde hamurları kesin.

Üçgenlerin geniş kenarlarına elma harcından koyarak, rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış, unlanmış tepsiye rulo hamurlar koyulur ve 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Fırından çıkan elmalı kurabiyeleri soğuttuktan sonra üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

Herşey gönlünüzce olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..