Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Bikini' ler çiçek açacak.

Bikini' ler çiçek açacak.
 

BAHARI GÖRMEDEN , YAZ GELDİ... HER ZAMANKİ GİBİ...


Yaz, eli kulağında. İzmirli moda tararımcıları ve satış mağazalarının kreatörleriyle mayo üzerine söyleşiler yaptık sizler için...Bakalım bu yaz, plâjlar yine cıvıl mı olacak? Sinüs, Kosinüs, Tanjan derken, logaritmaları oldu yengen. Dünyadan ‘ TEĞET’ geçti diye ahkâm kestik. Telâfat vermedik, bu günlere geldik. Buna, hamdüsena eyledik. Baharı görmeden yazı getirdik, Ört ki, ölem, dedik

Şimdi, gelsin plâjlar, oh lâ lâ..! Bikinisi, yokinisi versinler el ele, cıvıl cıvıl sere serpe. Bu yıl da bikini’ler, çiçek açacak.

Elinde mayosu
Deniz banyosu,
Bikinisi, yokinisi,
Gelsin denizin neşesi,
Kumruların gelir sesi
Yesin onu ninesi,
Hanisiymiş KDV’si
Ah seni, seni, seni.
Altsızı, üstsüzü
Haşemalısı, ipkilisi,
Yokinisi, monokinisi
Yeni moda ipsizi
Arşa selâm duracak
Plâjlarımız dolacak.

Bu günkü modern kadın simgesini, bikini teşkil ediyor. Mazisi çok eskilere dayanan bikiniler, 2009 sezonu, çiçekli mayolar, gözde olacak. Taaa Roma devrinden beri giyilen bikiniler, bu yıl da seksiliğin simgesi olacak.

Bir Lâtin esintisi olan tanga’lar da can yakacak. Lâtin rüzgârları estirecek sahillerimizde. Daha sonra da iplerin dolaştırılması ile ucuyla tutturulan ‘İpkini’ ler de yerlerini koruyacak.

Bu yıl en önemlisi, mayolarımızın aksesuarları olacak. Sizler için takıcıları dolaştık. Örnekler aldık. Albümlerden, koleksiyonumuzdan mayo çeşitleri seçtik. Satıcılardan mayo üzerine söyleşiler yaptık.Ve şu şekilde özetledik:

En önemli sorun, kışın alınan kilolar. Baharı yaşamadan plâj mevsimin kapısındayız. Eli kulağında sayılır. Zayıflamağa da vakit yok.

Sürekli tartılara çıkıp ibrelere bakmayın. Oldu olacak, kırıldı nacak. Belinizi, baseninizi iki de bir ölçüp, moralinizi bozmayın öyle.

YA N’OLACAK? Hayatı zehir etmenize gerek yok! Biliyorsunuz. Boyuna çizgili mayolar, insanı zayıf gösterir. Altı kaval, üstü şişhane şeklinde dengesiz bir vücut yapınız varsa, bikini’den vazgeçin. Pat diye göze batarsınız. Tek parça, ve dikine derin kupları olan mayoları denemelisiniz.. Unutmayın. Bikini, alt ve üst olarak vücudu ikiye böler. Önerilen ise, sağ ve sol olarak bölünecektir. Kimsenin de sağ tarafınızın, solunuzdan daha şişman olabileceği hükmüne varamayacaktır. Açıkçası, bir bakıma gözleri boyayacaksınız.

YA ZAYIFLAR? Onlar da iri desenli mayo giymeliler. Takıları da bol olmalı. Gözler takılara kaydığında, çiroz bedenler unutulur. Bizim milletin sallantılı şeylere gözleri, çabuk kayar, sizi unutturur. Açık renk mayolar sizi, olduğunuzdan kilolu gösterir. Koyularsa daha zayıf. Ola ki zayıflıkta çirozluk mertebesindesiniz. O zaman iri desenli mayo lâzım size. Bir kaç bonfile kazanırsınız. Bunlar benim fikrim değil. Satıcılarla konuştuk.

Göze batmak mı? Bu takdirde, gelsin aksesuarlar. Yanınızda bol değiştirmelik aksesuar bulundurun. Taşlılar revaçta bu yıl.

‘Göbekliyseniz’ yandım Allah demeden önce düşünün. Balkon ferahlıktır. Olur o kadar. Ne var bunda üzülecek? Üçgen bikini giymezseniz, olur biter. Di mi ya? Ağlayak da gözden, sızlayak da yürekten mi olak?

Göğüslerden yana maşallahınız varsa, saklayın onları. Üçgen bikini giymeyin. Üst bikininiz, alta göre koyu ise, göğüsleri küçük gösterir.Tabi balenli kullanmalısınız. İri desenden kaçınmalısınız.

Küçük göğüslü iseniz, bu yıl da moda olan, boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahat giyebilirsiniz. Geometrik ve çiçek desenler de idealdir.

MAYO ALIRKEN: Renk seçerken, teninizin koyulaşacağına dikkat edin. Fazla yemek yemeden sokağa çıkın. Çabuk kuruyanlarını seçin. Ayna karşısında giydiğiniz mayoyu, oturup kalkarak kontrol edin rahat mı diye . Fazla oyuk mayolar için, yeterince kilosuz ve kaslı olmak gerekir.

Göğüs kapları önemli. Anamızın hoşaf tasına benzeyenleri almayın. Onları fazla bastırmayın. Onların ağzı var, dili yok. Bu yıl moda diye, incikli, cincikli, boncuklu mayoları es geçin. Dökülüverirler. Kolunuza, boynunuza takılar takın. Ayağınıza da, eskisi gibi ‘Halhal’ geçirin

Siz emekli oldunuz. Bari mayonuzu emekli etmeyin. Alırken seçimi iyi yaparsanız, size epey hizmet eder. Her giyişten sonra mayonuzu sabunla ve ılık suda yıkayın. Böylelikle güneş yağlarından, sütünden arınsın. Mayonuzu çamaşır makinesine atmayın. Deterjanlarla tanıştırmayın. Kuru temizlemeye vermeyin. Mayo ütülenmez, bilirsiniz. Mayonuzu gölgede, tersine sererek kurutun. Deniz suyu ve klorlu havuzlar ve güneş, mayonuzu soldurur. Değişmelik kullanın mayonuzu.

Yaldızlı ve baskı desenliler, çabuk deforme olur. Mayo, naylon torbaya yaşken konmamalı. Havuzdan sonra da her seferinde mayonuzu tatlı su ile durulayın.

Bikini jeans adı verilen kot cinsi giysi, Brezilyadan bize geldi. Satış rekorları kırıyor. Bu tanga, istenmeyen frikiklere, faul’lere meydan vermiyor. Herhalde ‘Ofsayt’ hariçtir! ( Ne demekse!)

Eskilere gidersek, tekerlekli, zerzevat satıcısı arabalar gibi, dört tekerlekli seyyar plâj kabinleri varmış. O zamanlar da bile bikini mayo varmış. Ve nerelerden nerelere gelmişiz.

Bu yıl her cins mayo, aksesuarları ile gözde olacak. Plajlar ısınacak. Takılar havada uçuşacak.

RESİMLER: 1- Hocanın halleri 2-Tangalı, dantelli gece elbisesi gibi

3- Çeyrek yokini 4- Kayalardan mı fışkırdın? 5- Tanga da, tanga 6- Yokini tahtından inmedi 7- Önüm, arkam sobe, 8- Yarı ipkini’li 9- Baharı görmeden yaz geldi 10- Objektiflik 11- Takısız kalmayalım 12- Seyyar plâj kabini 13- Çiçek örgülü 14- El üstünde 15- Yay gibi 16- takı gibisi yok! 17- Takılar yakışmalı 18- Hay aksi şeytan 19- Boncukların yerini aldı 20- Takılar çok önemli 21- Bu da incilisi 22- Adriana Lima meraklı takıya 23- A.Lima’dan 24- Takı, yakışmalı 25- Tangaların dansı, 26- Hey gidinin efesi 27- Elma dersem çık 28- Takmış takıştırmış 29- Pantolon içinde tanga 30- Bu da başka süslü 31- A-B-C-D takılar (muhtelif) 32 – 35 – Muhtelif mayolar

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..