Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '16

 
Kategori
Deneme
 

Bileşke kadın

Bileşke kadın
 

SEVDA KUŞU


Bir kadın bazen hayatına giren tüm kadınlardan izler taşıyabilir.

Konuşması ve samimiyeti ilk aşkına,

Gülüşü çok sevdiğin ama ayrılmak zorunda kaldığın, hatta evlenmeyi bile düşündüğün şimdi ise başkasıyla evli olan eski sevgiline,

Gamzeleri, öpüşmeyi bile beceremeyen, yani öpüşmeye dili dönmeyen o esmerine,

Senin sevginden hiç emin olamayışı, sevilmeye sürekli ipucu, kanıt arayışı ve bu yüzden ipin ucunu kaçırışı seni bezdiren kıskanç Rukiye’ye,

Sahile vuran dev dalgalar gibi ihtirasla sana gelişi ve tabiatından kaynaklı yalancı geri çekilişi kah kaçıp kah peşine düştüğün Seval’e,

Sevgiden yoksun geçmişi, nerden gelirse gelsin en ufak bir ilgiden bile etkilenişi, ilgiye aşırı duyarlı ve bu yüzden her yerinden yaralı Nazlı'ya

Fakir olup gururlu olamayışı, aç olduğu için ne bulursa her şeyi gururuna yedirişi, fazlasıyla güzel, fazlasıyla ruhsuz ve fazlasıyla dişi olan Deniz’e benzeyebilir.

Sadece bir tek kadın o zamana kadar hayatına giren tüm kadınların bileşkesi olabilir. Bir erkek kaybettiği tüm kadınları bir tek kadında bulabilir. Erkek gerçeği kabul etmek istemese de, o bir tek kadına duyduğu hisler çok geçmişlerden gelebilir. Erkek bir kadında başka kadınları görüp onu sevebilir.

Bunun adına aldatma denemez, geçmişten izler taşıyan o bileşke kadın açısından da bakılırsa bile. Sadece biraz gecikmiş bir karşılaşma olarak adlandırılabilir. Zaten bileşke kadın o gülüşünün, tavırlarının, duygularının dünya üzerinde sadece kendinde olduğuna inandırmak ister kendini. Bunu bazen de başarır.

Bileşke kadının düşünmesi gereken asıl konu geçmişten izler taşıması değil, neden bu zamana kadar o erkeğin geçmişindeki kadınlardan biriyle devam etmediğidir.

Bileşke kadın açısından geçmiş avantajlı olduğu kadar tehlikelidir de. Kendinde taşıdığı her başka kadın izi kadar başka ayrılık biçimlerini de yüzünde, gözünde, hareketlerinde taşır.

Bileşke kadının yapması gereken ya o izleri benimseyip kendince yoğurmak ya da erkeğin gözünde ‘her kadın aynıdır’ klişesini doğrulayarak yerini, daha doğrusu izlerini bir başka bileşke kadına bırakmak olacaktır ve bu oyunu izlerinden bir giz yaratan yeni bir bileşke kadın kazanacaktır.

28.03.2014

Saat: 01.05

Sevda Kuşu
 

 
Toplam blog
: 69
: 1030
Kayıt tarihi
: 12.12.15
 
 

Üniversite mezunuyum, İngilizce ve Fransızca biliyorum, bir firmada yönetici olarak çalışıyorum. ..