Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
Bilim
 

Bilim Ölümü Yenebilecek mi?

Sanırım bu sorunun cevabını bulamadan öleceğiz, bunun cevabı bulunduğunda ise - şayet öyle bir şey mümkünse - biz yaşamıyor olacağız. Çok uzun bir süreçten bahsediyorum.

Hayat normal şartlarda 70 bilemedin 80 yıl sürerken zaten yarısına gelmiş aklı başında insanlar bunu bulmak için taş çatlasa 20-30 yıl çalışabiliyor. Zaten büyük çalışma yükü ve stres yüzünden ölüp gidiyor.

Amerika'da ve Avrupa'da bu konuda birçok konferans veriliyor, birine bir gün katılmayı düşünüyorum. Hakikaten ölümsüzlük diye bir şey mümkün mü? Eski kült romanlarda ve hikayelerde bu konu çok fazla metaforlaştırıldığı için cevap bulamıyoruz.

Bir de şu açıdan düşünün, her organın yerine yapay bir halde geliştirebilseler, bozulanı çıkar yenisi koy yapsalar da ölümsüz ortaya çıkmaz mı?

Dondurulanlara hiç değinmiyor, ruh olayı stratejiyi etkiliyor. Ruhun bedenden ayrılması inananlar için geri dönüşümsüz bir olay. Fakat bunun üzerine yazılan bazı romanlar da yok değil, ruhları hapsetme, ruhları aktarma hep pozitif bilim alanlarına giriyor.

Peki siz böyle bir olay da denek olmaz ister miydiniz? Sanırım hayır.

Bedeni yenilemek sanırım 100 yıl sonra mümkün olacak peki bu ölümsüzlüğün kapısını aralayabilecek mi? Emin değilim.

Erkan Kavas

www.erkankavas.com

 
Toplam blog
: 4
: 115
Kayıt tarihi
: 22.01.18
 
 

Eğitime aşık hayatı farklı anlayan bir insanoğlu. ..