Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Tıp
 

Bilimsel olarak her birey ölümü farklı tadıyor

Bilimsel olarak her birey ölümü farklı tadıyor
 

Hani ölen biri için 'birden, küt diye gitti' derler ya. anlaşıldığı kadarıyla bu gitme işi o kadar basit değilmiş. Yani bu işin dıştan görünen yanı. Aslında biz hemen ölmüyoruz, gerçek ölüm tam olarak 15 günü bile bulabiliyor. Yani bu sürede toprak altında canlıyız, şuurluyuz ve de son hücremizdeki ışığın sönmesini/ölmesini beklemekten başka da hiçbir şey yapamıyoruz. Çünkü kalbin durmasıyla ölüm prozesi daha yeni başlıyor ve bu kişinin ölüm şekline göre belli bir zaman sürüyor.
 
Bu işe yıllarını vermiş bilim insanı fizikçi Dr. K.Korotkov, yıllarca yüzlerce cesette ruhun bedenden ayırışmasını gözlemlemiş, Kirilian fotoğraf tekniğiyle ölülerin her saat ışık bedenini görüntülemiş/belgelemiş. Bu verilere göre öldü denen insanlarda ruh/nur(ışık) kesinlikle hemen insanı terk etmiyor. Bu ölen kişinin o andaki psikolojik ve duygusal haliyle çok ilgiliymiş. Yani ruh tamamen bedenden farklı bir yol çiziyor. Hatta Dr. Korotkov otopsisiz kişilerin tam ölüm zamanına göre ne şekilde öldüklerini bile söyleyebilmekte.
 
Eğer kişi beklediği normal bir ölümle öldüyse, hani artık zamanım geldi gibilerden, ruhun/ışığın bedeni terk etmesi, genelde 36 saat sürüyormuş. Eğer kişi beklenmedik bir şekilde mesela boğularak veya şiddete mağruz kalıp öldüyse ruh 72 saat bedenden ayrılmıyormuş. Eğer kişi intihar ettiyse o zaman ruh en az 7 gün bedende kalıyormuş. Yani 'tamam kalbi durdu, bu öldü' denen kişiler aslında ölü değil, halen diri.
 
Bunu ben Hz Muhammed efendimizin hadislerinde okumuştum, birine ölü dense de, o kişi herşeyi duyar-bilir sadece konuşamaz, 36 saat can/ruh terk etmiyor demişti, demek doğruymuş.
 
Evet, toprağın altında duruma göre 3 gün ile 7 gün arasında şuurlu bir şekilde madde aleminden mana alemine geçmeyi beklemek nasılsa artık? Berzah alemi denen bu olsa gerek. O arada tabii neler oluyor, öleni kimler ziyaret ediyor, o da bir gün bilimsel olarak kanıtlanabilecek mi acaba?
 
Toplam blog
: 10
: 206
Kayıt tarihi
: 03.03.17
 
 

1958 Istanbul dogumluyum ama 40 yildir yurtdisinda yasiyorum. Egitim hayatim: Gymnasium'dan sonra..