- Kategori
- Ankara
Bilkent köprüsü kazaları ne zaman son bulacak?

Eskişehir yolundan Bilkent’e dönen köprüde son 3 ay içinde yaklaşık 20 kazaya rastladım. Sonunda bu yazıyı yazmak ağır bir sorumluluk ve elzem oldu.
Bu köprüden hemen hergün geçiyorum ve tabii ki süratimi minimuma indirerek. Köprüde yapım hatası var, dar ve ters virajlı bir yol. Eğer hızlı girilirse köprü kenarındaki bariyerlere çarpabilir veya yoldaki herhangi başka araçla çarpışabilirsiniz.
2 yıl önce yine burada Turkcell’de çalışan genç bir mühendisin öldüğünü üzülerek öğrendim. Başka ölen ve yaralıların trafikten istatistiki bilgisini alarak çarpıcı bir haber yapmayı da gazeteci arkadaşlara bırakıyorum.
Buraya kaza nedeniyle gelen trafik polisleri, karayolu görevlileri ve devletin bilumum yetkili/görevli personelinin aklına hiç önlem almak gelmez mi?
Yol yeniden yapılıp düzeltilemiyorsa, anayoldan köprüye dönmeden 50 mt aralıklarla birkaç uyarı levhası ile burada son yılda meydana gelen kaza sayısı bilgisini gösterip de köprüye hız düşürerek ve dikkatli girilmesi konusunda uyarılamaz mı?
Bu konuda devlet görevlilerinin hiç mi vicdanı sızlamaz?
Bu kadar duyarsızlık ve ilgisizlik karşısında isyan ediyorum.
Ve Bilkent köprüsünde artık kaza görmek istemiyorum.
Bu ülkeye de, kaynaklarına da, ekonomiye de, insanlara da yazıktır.
Konuyla ilgili tüm birimleri görevini yapmaya çağırıyorum.