Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '17

 
Kategori
Sinema
 

Bilmediğimiz bedenlerimiz, bilemediğimiz ruhların peşindedir belki de

Geçen senenin süprizi benim için Room iken, bu senenin şapkadan çıkan filmi Beden ve Ruh olmuştur. Biraz açmam gerekirse büyük prodüksiyon olmayan ama sinematografik olarak üst düzeyde ve size oyunculuk ve yönetmenlik olarak sinemadan mutlu ayrılmanıza sebep olan filmlerdir bunlar. Macar yönetmen Ildikó Enyedi nin 18 yıl aradan sonra çektiği ve 67.Berlin Film Festivali'nde büyük ödül olan Altın Ayı sahibi filmi de bu sınıflandırma içindedir benim için (Son yıllarda Macar sinemasının tekrar yükselişte olduğunu belirtmek isterim.)

Filmi İKSV film festivali bünyesinde izledim.Şu anda Başka Sinema adı altında (ki mükemmel bir olaydır)oynuyor sanırım.

Filmin büyük kısmının geçtiği ortam, her iki ana karakterinde çalıştıkları mezbaha.(ki bu iki ayrıksı karakter için soğuk ve çoğu insanın hoşuna gitmeyen ortam iyi bir zemin oluşturmuş) Özellikle kadın karakter olmak üzere iletişime geçmekte zorlanan ve toplum tarafından kolayca kabul edilmeyen kişiler. Mezbahada yaşanan bir hırsızlık sonrası yapılan araştırmada ortak yanlarını keşfederek, birbirleriyle yakınlaşma yolları ararlar. Çok fazla ipucu vermeden özetlediğim filmin konusu kısaca böyle.(Spoiler konusuda bu arada tartışmalı bir kavram, bir yazara göre filmin afişi, kitabın kapağı dışındaki her türlü bilgi spoiler a girermiş.)

Filmin sonlarındaki mutfak sahnesinde, kadının ekmek kırıntılarını eliyle toplaması bana paylaşımlar artmaya başlayınca ideal mutluluk ve birliktelik kavramı sarsılmaya başlara yapılan bir gönderme gibi hissettirdi. Filmi izleyenlenlerin düşüncesini merak eder, size artık aşk filmleri sinemada böyle anlatılır dedirten filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
En az film kadar güzel olan film müziğinin Laura Marlıng'e ait olduğunu belirtmek isterim. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. İyi seyirler, sinema hayatdır...
 



bitekbenmiokudum.blogspot.com
okudugumda@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 17
: 85
Kayıt tarihi
: 06.03.17
 
 

Tıp doktoru. İlgi alanlarım; sinema, müzik, edebiyat ..