Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '17

 
Kategori
Sinema
 

Ay ışığında siyah çocuklar mavi görünür

Bugün son izlediğim aynı zamanda da 2017 en iyi film oscar ödülünü kazanan Moonlıght filminden bahsetmek istiyorum. Film ,Tarell Alvin McCraney 'in kitabından Barry Jenkıns tarafından senaryolaştırılmış ve yönetilmiş.
Film , ailesel sorunları olan içine kapanık zenci bir çocuğun büyüme evrelerini 3 bölümde anlatmış: çocukluk, ergenlik ve genç erişkin. Kahramanımız bu bölümler boyunca cinsel kimliğini sorguluyor. Bu filmi neden sevdim derseniz;
 
Afişi başta olmak üzere renk seçimleri ve geçişleri harika. Müzikleri (10 numara ) filmi alıp üst noktalara getiriyor.
En iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar' ı kazanan oyuncudan daha iyi bir oyunculuk sergilediğini düşündüğüm, her bölümde ana karakteri canlandıran 3 oyuncu ile annesini canlandıran oyuncuyu (Naomie Harris) izleme zevki, ve bence yıllar sonra bu filmde en çok akılda kalacağını düşündüğüm son yarım saat. (ÇOK İYİ..)
 
NEDEN SEVMEDİM;
 
Ana karakter ; 2. bölümden son bölüme geçerken kendini travmasız kurtaramaz (filmi seyretmeyenler için bu şekilde bahsediyorum )Bu da filmin gerçekliğini bence önemli ölçüde sarsıyor.
 
Birde kişisel düşüncem, ilk filmi ile yönetmene en iyi film Oscar ı vermek onu cezalandırmaktır. Ayrıca 2016 Oscar ödüllerinde ırkçı yaklaşımlardan sonra bu film ile günah çıkarılmıştır, bu da çok iyi bir film olmasına rağmen filmi biraz gölgelemiştir. Bence 5 üzerinden 4,5 (Başyapıt olmaktan bir tık uzak)
İYİ SEYİRLER DİLER, GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLERİM....
 
Toplam blog
: 17
: 85
Kayıt tarihi
: 06.03.17
 
 

Tıp doktoru. İlgi alanlarım; sinema, müzik, edebiyat ..