Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Binali Yıldırım; ''Kaygılanmayın, B planı mevcut''

Binali Yıldırım; ''Kaygılanmayın, B planı mevcut''
 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, kimsenin teklif dahi vermediği 3. Köprü ve çevre yolları ihalesi ile ilgili olarak ''Kimse merak etmesin B Planı mevcut'' açıklamasında bulunmayı planladığı öğrenildi.

Hükümet yetkililerinin, ''Allah allah niye böyle oldu acaba, ortada Türkiye adına krizin k'sı bile yokken, eskiden koşa koşa gelen yerli, yabancı yatırımcı neden bu kez böyle davrandı?'' şeklinde konuştukları iddia edilen ihale sonrasında, ortamı sakinleştirme çabaları adına açıklama yapacağı söylenen Bakan Yıldırım, böylece bir nebze de olsa, yüreklere su serpti.

Yakın çevresine ve mesai arkadaşlarına ''Biz zamanında Haliç'e bile karadan kadırgalar yürütmüş bir neslin devamıyız, 3. köprü de ne oluyormuş?'' şeklinde serzenişte bulunduğu öne sürülen Yıldırım'ın, Kara Harp Okulu'ndan mezun olan genç teğmenlerin öğrenci akbil'i dağıtım töreninde yapmayı planladığı konuşmasında da Harbiye Marşı eşliğinde, ''Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız biz'' demeyi düşündüğü iddia edildi.

Bazı kaynaklardan edinilen bilgiye göre de, hükümetin aslında 3. köprüye hiç de ihtiyaç olmamasına karşın sırf, ''Allah'ın hakkı üçtür'' şeklinde halk arasında yaygın olarak kullanılan sözden dolayı kalkıştığı, aslında sayın Başbakan'ın ise projeye, zaten baştan beri çok da sıcak yaklaşmadığı da dillendiriliyor.

Bu arada uzun zamandır, hükümet karşıtı protestoların olmamasına karşın, çevre yolunun geçmesinin planlandığı yollar üzerinde mevcut 'Emlak ve arsa ofisi sahipleri ve çalışanları Konfederasyonu'nun önümüzdeki pazar günü, ihalenin başarı ile sonuçlanmamasında dahli olduğunu düşündükleri Bakan Binali Yıldırım aleyhinde bir protesto gösteri yapabilmek amacıyla, izin için İstanbul Valiliği'ne başvuracağı da alınan duyumlar arasındadır.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..