Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '13

 
Kategori
TV Programları
 

Binnur Kaya işaretlenmiş bir Oyuncu

Binnur Kaya işaretlenmiş bir Oyuncu
 

Aramızda Kalsın- Hüsne- Binnur Kaya


Kimi oyuncular tılsımlıdır. Göründükleri andan itibaren farklı bir elektrik yayarlar…

Yaradılıştan özeldirler… Sanki işaretlenmiş gibilerdir…

Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen ve Perran Kutman gibi daha çok komedi unsurları ile kalplerimize giren bu özel insanlarda bana göre işaretlenmiş ve kolaylıkla fark edilebilir bir sıcaklığı içinde barındıran özel oyunculardır.

Ölümünden seneler sonra bile Adile Naşit‘in kahkahasını duyduğunuzda içimizden geçenleri kim inkar edebilir? Ya da gülerken kolaylıkla ağlamaklı bir halet-i ruhiyeye ondan başka kim bu kadar içten geçebilir?

Gülerken saf bir kahkahada şimdilerde oldukça masum algılanan bir küfrü kim Kemal Sunal gibi güzel satabilir bize…?

Şener Şen kadar kim komikliği ile ciddiyet kazanabilir…?

Kendine has ifadesi ile Perran Kutman‘ın replikleri ve oyunculuğu nasıl hafızamızdan çıkabilir?

Yaşadığımızın zamana tanıklık eden hiç kimse bunu inkar edemez ve bu özel oyuncuları bir emanet gibi içinde taşırlar…

Bana göre yeni neslin  işaretlenmiş oyuncu sayısı çok fazla değil. Yok değil ama az…

Binnur Kaya‘da insanların gözünde yavaş yavaş bu mertebeye çıkmayı başaranlardan.

Kendisini seneler önce Kaynanalar‘da bir şaşkın sekreter olarak izledim. Onda, küçük bir rolü nasıl büyüttüğünü ve kendisini nasıl fark ettireceğini bilen bir oyuncu gücü keşfetmiştim. Ona ilk tebessümümü o zaman hediye etmiştim.

Sonraları çok sık karşıma çıkmaya başladı. Yavaş yavaş ama emin adımlarla adını bana ve nice izleyiciye ezberletmeyi başardı…

O zamanlar  ”Bu kız çok komik ya! gerçekten beni yerlere yatırıyor” derdik ama sonraları “Aaaaaaaaa! Binnur Kaya’da bu dizi de oynuyormuş” demeye başladık.

Yabancı Damat‘da Nazire karakteri ile zaman zaman dramı da çok iyi bir şekilde kotardığını gördük; iyice bağrımıza bastık. Bu dizi ile sokaktan geçen herkes artık onu Binnur Kaya olarak tanıyor, ismini hafızalara kazıyordu.

Bundan sonra ki sıçrayışını Avrupa Yakası ile yapıyor  ve artık halkın sevdiği özel oyuncular arasına girmeyi başarıyordu. Şahika ve Dilber Hala karakterleri fenomen olurken, Binnur Kaya‘da mütevazi kimliği ile belki de başarısını gizliden gizliye yaşayabiliyordu. Çünkü hiç bir zaman “Ben Starım” edasıyla pozlar vermeden, bir çok sohbet programında çekingen ve mütevazi hali ile herkesi şaşırtmayı başarıyordu.

Binur Kaya, İşini gerçekten çok iyi yapan bir komedyen, artık ustalar arasında sayabileceğimiz deneyimli bir oyuncuydu.

Komedi ağırlıklı olsa da Vavien gibi farklı projeler de karmaşık rollerinde hakkını verebildiğini, sadece güldürü unsuru ile var olmadığını izleyicilerine belgeliyordu.

İzleyicinin beynine kazınmış sayısız tiplemesini bir sonra ki tiplemeleri al aşağı eden bir oyuncu olmak Binnur Kaya’ya nasip oldu.  Türk Malı dizisinde  Abiye Kuzu ile hem sosyal medya’da hem de yazılı basında fenomen oluyordu.

Şimdilerde Aramzda Kalsın dizisinde Uğur Yücel ile adeta bir oyunculuk şöleni sunuyorlar. Hüsne karakteri ile yine insanı gülümseten harika bir kompozisyon ortaya koyuyor.

Binnur Kaya’yı özel kılan ekranın öteki tarafına kolaylıkla yayabildiği elektrik. Onu ekranda görmeye başladığınız andan itibaren ağzınızın aldığı şekil ve beliren tebessüm. Hiç bir zaman yabancı gelmeyen bir yakınlık, adeta sohbetinden zevk alınan bir dostun sıcaklığını yayıyor. Sanki gerçekten aramızda yaşar gibi özel kılınmış, seyriciler tarafından uzun zaman önce işaretlenmiş bir gerçek bir oyuncu.

Volkan Türkcan

vturkcan@televizyondizisi.com

https://twitter.com/yerlidizi

 
Toplam blog
: 57
: 3584
Kayıt tarihi
: 07.01.12
 
 

Ege Üniversitesi Bilgisayar Programcılığından mezun oldum. Bilgisayar ve İletişim sektöründe çalı..