Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '15

 
Kategori
Güncel
 

Bir adam varmış

Bir adam varmış
 

BİR GÜN MAKAMLAR ÖLÜR,AMA İNSANLIK BAKİ KALIR


Bir adam varmış dediysek de bu dünyaya adam olarak doğmamış. Tabi herkes gibi o da bebek olarak doğmuş ninnilerle büyütmüş anacığı okusun adam olsun demiş. Anacığının duası kabul olmuş okumuş adam olmuş bizim bebecik. Adam olmuş olmasınada sanırım anacığı adam olsun derken insan olsun demeyi unutmuş. 

Büyümüş okul çağına gelince okula gitmiş.  A,B,C' yi öğrenmiş. Öğretmeninden okumayı yazmayı öğrenmiş. Eğitimi ve öğretimi sevmiş olsa gerek en büyük okullarada gitmeye karar vermiş. Gitmişde sonunda koskacaman bir vali oluvermiş. Eee vali bu kolay olunmuyor. Kocaman bir şehrin yöneticisi, sorumlusu hakkını vermek gerek değil mi? Vermiş de hemde en acımasız bir biçimde kendisini okumayı yazmayı öğreten adam eden bir öğretmeni hor görüp öğrencilerinin içinde azarlamayı meziyet sanmış. Sayın valim meziyetinize hayran kaldım. Her adam dediğinde bulunmaz vesselam! Eminim onore olmuşsunuzdur. Bulunduğunuz makamın hakkını fazlasıyla bir öğretmenin gururunu çiğneyip ezip geçerek vermişsiniz. 

Sayın valim, acaba hiç siz kendinize empati yapabiliyor musunuz? Alt kadrolarınızda çalışanlarınızın yanında sizede bir üstünüz gelip azarlamış olsaydı kendinizi nasıl hissederdiniz? Azarlandığınız için mutlumu olurdunuz, yoksa çalışanlarınızın yanında gururunuz mu kırılırdı. Siz işte size adam eden bir öğretmenin gururu ile oynadınız. Size haddim olmayarak bir şey söyleyeyim mi? O koltukda valililiğinizde bir gün biter ama insanlık bitmez. Hani bir deyim vardır: ''Oku adam ol, baban gibi, eşek olma'' biz bu deyimin anlamı  için münazara konusu yapar tartışırdık. Ve ben şimdi anlamını daha iyi kavrıyorum sayın büyüklerimizi gördükçe sanırım sizde anlamışsınızdır. Vali olmak asıp kesmek kendinin üstünlüğünü birilerini ezerek değil mütevazi tavırlar ilede olabilir.  Sayın valim bundan sonra bir yerlere ziyaret ederken lütfen yanınıza sadece koltuğunuzu değil insanlığınızıda alın. İnanın daha çok rağbet görürsünüz. Bir zamanlar güzel bir valimiz vardı. Mekanı cennet olsun, Recep Yazıcıoğlu hatırladınız mı? O da sizin gibi okuyup adam olmuş aynı sizin gibi vali olmuştu. Ama gittiği yerlerde sevilip sayılıyordu. Halada rahmetle anıyoruz.

Lafı fazla uzattım ama büyük adam olmak bu değil sayın valim, önce büyük insan olmak lazım öyle değil mi?

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..