- Kategori
- Aşk - Evlilik
Bir başkaldırıdır Aşk!
Bir meydan okumadır aşk. Aşık insan sevdiğinin uğruna dünyanın ve evrenin tüm güçlerine karşı savaş açabilir. Gözüpek, atılgan ve üretkendir. Yorgunluk, açlık, parasızlık onu yolundan döndüremez. Sevgilisi isterse nehirlerin akışını tersine çevirebilir, dağları ortasından yarabilir, durgun denizlerde önlenemez fırtınalar yaratabilir. Gerçekliğin ve aklın sınırları karşısında duramaz. Sevgilisinin bir güzel bakışı, bir gülümseyişi uğruna gökyüzünden yıldızları koparıp, sevdiğinin ayaklarının altına serebilir.
İnsanın gücünün sınırlarını zorlamasıdır aşk. Aşık insan, sevdiğinin birkaç kelimelik övgüsünü, bir tatlı bakışını elde etmek için duygu ve düşüncelerinin denizinde saatlerce kürek çekebilir, aklın karanlık dehlizlerinde yılmadan ilerleyebilir. Dünyanın en muhteşem yapıtları ortaya çıkar bu ilerleyişlerden. Olağanüstü heykeller, resimler, şiirler, senfoniler, şarkılar sunar insanlığa. Geçmişte ve günümüzde güzel olarak ne varsa ortalıkta, tümü aşktan doğar.
Bir başkaldırıdır aşk. Aşık insan haksızlığa, zulme ve sömürüye katlanamaz. Daha güzel, daha yaşanılası bir dünyanın kurulabilmesi için kendini bilgiyle sanatla donatır. Sevdiğinin elini avuçlarına alıp; toplantılara, konferanslara, mitinglere katılır. Birlikte haykırırlar sloganları. Birlikte söylerler türkülerini ve birlikte ''yüzleri kana'' bulanır.
Aşık insan meraklıdır. Bilmek ve tanımak cesaretiyle ufukların ötesine atılır. Kaşiftir. Tehlikenin uçurumlarında dolaşarak sevdiğine anlatıp, gösterebileceği bir buluş yakalamaya çalışır. Bilim ve teknolojinin tüm kazanımları aşık insanın eseridir.,
Aşık insan sevgilisinin de içinde bulunduğu dünyayı kavramak için çok araştırır, çok okur. Aşık insan sinemeya, tiyatroya, müzik dinletilerine, resim ve heykel sergilerine gider. Spor yapar, beslenmesine ve sağlığına özen gösterir. Çünkü aşık insan sevdiğinin gözünde en güzel, en yakışıklı olmak için çırpınır. Bunun için aşkın insanı güzelleştirdiğini söylerler.
Aşık insan özerktir. Yaşamını sürdürürken ve karar alırken bağımsızdır. Özgürlüklerine düşkündür. Doğru bildiği yolda tek başına yürümeyi göze alır. Erdemini ve varlığını sürdürebilmek için gerekirse uğruna yaşamını fırlatıp atabileceği sevgilisiyle de çatışır. Aşık insan tam bir cesur yürektir. Yitirebilecekleri için ağlayıp zırlamaz. Sağlam duruşu nedeniyle giden sevgilinin ardından ağlamaz..Aşk yüzünden yerlere düşüp, kıvranmaz. Tutunuşun, ayakta kalışın bir çaresini bulur içi bir dağ gibi sessizce ağlarken.