Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Bir daha da gelmem Antalya'ya

Bir daha da gelmem Antalya'ya
 

Benim için Antalya artık bitmiştir.


Bir Daha Da Gelmem Antalya’ya

Sayın başbakan seçim sonuçlarını yorumlarken Antalya’daki sonuçlar yorumlarken Davos’daki ses tonuna çok benzer bir sesle;

"Antalya sonucunu çok ama çok anormal buluyorum. Neticeye saygım var. Antalya’ya şahsım olarak 28 kere gittim. Hepsi hizmet açılışı içindir. Tarihinde görmediği hizmeti bizim dönemimizde gördü. Bir Antalya-Alanya yolu yeter. Demek ki hizmetler karşılık görmüyormuş." dedi.

O an gözlerimin önünde başbakanın sözlerinin devamı olarak şöyle bir alt yazı geçti “Siz hizmetlerin değerini bilmiyorsunuz, nankör Antalya. Benim için Antalya bitmiştir, Bir daha da gelmem Antalya’ya."

Eleştiriyi pek sevmeyen ve kentin dokusuna uysun uymasın her yeni bina ve yol yapımını hizmet sanan bir anlayıştan beklenen bir yorum aslında.

Öyle derin sosyo-ekonomik analizlere girecek değilim. Antalya’nın son 25 yılını bilen, eşi Antalyalı olan biri olarak kısa birkaç yorum yapacağım sadece.

1- Öncelikle Antalya’da yaşayanlar öyle zorlanmayı tehdit edilmeyi pek sevmezler, Bakan Şahin’in “hizmet almak istiyorsanız bizi seçin bizden olmayana hizmet yok” mealindeki lafını ve adını bilmediğim için benim Ayşe teyze dediğim teyze ile yaşadığı Deniz Feneri diyalogunu eminim hatırlamamışlardır oy verirken.

2- Şehir tarafından sevilen rektörlerine, iktidar ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılan haksızlığı da unutmamışlardır elbet.

3- Evet Antalya’ya son 5 yılda pek çok şey yapıldı ama modernlik adına her tarafa bina yapılmasını, Lara tarafının da yapılan Manhattan’ı andıran yüksek katlı sitelerle şehrin Deniz’in melteminden koparıldığını, eskiden bisiklet ile geçtikleri yolların, hatalı bir kocaman bulvarlara çevrilip arabayla bile zor geçer hale geldiklerini fark etmişlerdir sandık önünde.

Son olarak da bir turizm şehir olarak, Başbakanın tek adamlık tutkusunu ve AKP’nin mahalle baskısıyla yaratmak istediği Türkiye’nin kendilerine pek uymadığını anlatmışlardır sandıkta.

Onun için başbakan “çok ama çok anormal” bulsa da ben son derece normal buluyorum sonucu.

Kısaca Antalya AKP’ye “One Minute” demiştir ve 5 yıl boyunca konuşacaktır.

 
Toplam blog
: 46
: 780
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Günlük hayatta karşımıza çıkan bir çok olayın bende bıraktığı etkileri sadece söylenerek deği,l yaza..