Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir de bu çıktı...

Evet Hükümetimiz maşallah, önceki yazılarımda değinmiş olduğum her türlü sorunu çözdü ve sıra geldi arabalarımıza ÇİP takmaya.....

Bedeli 10 dolar civarında olacakmış ve bu parayı da araç sahipleri ödeyecekmiş. Helal olsun valla bu aklı kim verdiyse ve bu fikir kimler tarafından tasvip gördüyse.

Öncelikle, bu uygulama niye yapılıyor? Diyorlarki, çipin üzerinde, aracın sahibinin ismi olacakmış, hangi aracın ne kadar benzin aldığı tespit edilecekmiş. Eee ne olacak yani bunu öğrensen ne, öğrenmesen ne?

Araçla ilgili her türlü bilgi zaten ruhsatında da var, ilgili trafik müdürlüğündeki dosyasında da. Hele hele araca alınan yakıtın miktarından sana ne? Satılan yakıt kaçağını mı önlemek istiyorsunuz?

Siz zaten yakıt istasyonlarındaki pompalara yakıt çıkışını takip etmek üzere bir uygulama başlatmadınız mı? Hani, pompadan direk olarak aldığımız yakıt kadar fiş alacaktık.Başlattınız ama uygulamadan sonuç alamadınız di mi? Çünkü, ben bir araba kullanıcısı olarak, Beynam ormanlarına gittiğimde yol üzerindeki bir istasyonun haricinde, hiç bir istasyonda bu uygulamaya rastlamadım.

O yasa da, tıpkı diğer birçok yasalarımız gibi, takipsiz ve uygulaması olmayan yasalar gibi. Kimbilir, pompa istasyonlarına takılan bu aletten, kim ya da kimler kaç milyon ya da milyar dolar kazanmıştır. Amaç güya yakıt kaçağını önlemekti.

Milletvekillerine ve özellikle de Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü yetkililerine buradan bir kez daha seslenmek istiyorum.

Beyler, yasaları çıkartıyorsanız takipçisi de olun. Sonrasında, gelip de memura ve emekliye Bütçemizde para yok demeyin. Buna hakkınız yok. Başbakanımız "Burası yan gelip yatacak yer değil" demişti dimi? Demek ki bir bildiği varmış ki bu sözü söylemiş.

Şimdi sıra, araçlara ÇİP takılmasına geldi. Hadi pompa istasyonlarındaki uygulanamayan sistem, eğer ki takip edilerek uygulanabilmiş olsaydı, bütçemize belki kaçakların bir nebze de olsa önlenmesi suretiyle, bir katkı sağlayabilecekti de, ya bu ÇİP ne sağlayacak?

Bunu uygulamaya koyacaklara sormak istiyorum. BU ÇİP UYGULAMASINDAN KİM NE KADAR PARA KAZANACAK?

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..