Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

23 Nisan '09

 
Kategori
Anılar
 

Bir demet hüzün (2)

Bir demet hüzün (2)
 

Kurstan evlerini arayıp devamsızlık yaptığını babasına haber vermişler. Babası da ertesi gün Sevil'i izlemiş nereye gittiğini anlamak için. Gittiği evi öğrenmiş, giderken de gelirken de izlemiş ama Sevil'e hiç bir şey belli etmemiş.

Ertesi gün İlhan'ın evinin çevresine gitmiş o evde kimin oturduğunu, ne iş yaptığını, nasıl yaşadığını öğrenmiş komşulardan. İlhan evden çıkıp işe giderken ve işten gelirkende izlemiş. İş çıkışı bira içtiğini görmüş ve çok kaygılanmış.

Sevil eve gelince babası almış kızını karşısına. Senin kursa gitmediğini, gidip geldiğin evi, konuştuğun kişiyi öğrendim demiş. Ben senin alkol alan biriyle (bir bardak bira) görüşmeni istemiyorum. Bir daha o eve gitmeyeceksin, dışarıya çıkman yasak kursa da yollamıyorum demiş. Sevil'i eve hapsetmiş.

Sevil babası işe gidince gene bildiğinden geri kalmayıp İlhan'ı arıyormuş. İlhan her riski göze alarak gelip beş dakika için bile olsa sevdiğini görüp gidiyormuş. O beş dakika da korku içinde yürekleri çarparak geçiyormuş. Sevil içinden babama yakalanırsam kesin beni dayaktan gebertir diyormuş.

Baskılardan mı, babasının seni hiç bir zaman ona vermiyeceğim demesinden mi, gençliğin verdiği cesaretten midir bilinmez coşkuyla birlikte kaçmaya karar vermişler.

 
Toplam blog
: 15
: 263
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

Emekli ilkokul öğretmeniyim. Güzel insanlarla güzel şeyleri paylaşmayı seviyorum. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara