Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '13

 
Kategori
e-Ticaret
 

Bir e-ticaret sitesi nasıl açılır ve nasıl olmalıdır?

Bir e-ticaret sitesi nasıl açılır ve nasıl olmalıdır?
 

Öncelikle bu soru ile ilgili olarak bir çok yerde bazı yazılar okumuşsunuzdur. Ancak herkesin yazdığı yazı aslında kendi reklamını da barındırır. Bu yazı tamamen tarafsız olarak ele alınmıştır.

Öncelikle nasıl bir iş yapmak istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Örneğin organik mevye mi satacaksınız, kozmetik mi, çeşitli ürün mü? Ne satacağınıza, satacağınız ürünün nereden temin edeceğinize ya da kendi imalatınız olup olmayacağına karar vermeniz ilk aşamayı geçmeniz demektir.
 
Daha sonra E-Ticaret sanal mağaza açmanız gerekiyor. Burada isterseniz sıfırdan bir site yazdırabilirsiniz ancak bundaki maliyet 20-40 Bin TL arasında değişecek ve site güvenliği için ciddi yatırım sağlamanız gerekecektir.Size önerim hazır site suna kurumsal firmaları tercih etmenizdir.
 
Kesinlikle bedava yada ucuz e-ticaret siteleri sağlayan kişi ve kurumlarla görüşmeyin. Unutmayın ki ucuz etin yahnisi yavan olur. Ucuz veya bedava e-ticaret siteleri hem güvensizdir, hem teknik destek bulamassınız hemde kısıtlı işlem hacmi size tanır. Yani kısa alanda dar hareket size tanır ki bu da size fayda yerine zarar sağlar. Eder üyesi firmaları ki özellikle Neticaret firmasını size tavsiye ederim.
 
Sitenizi açtıktan sonra yapacağınız işe göre site tasarımını mutlaka özel yaptırın. Yani hazır template yerine özel yapılmış site tasarımı kullanın. Bu hem ziyaretçilerin hoşuna gidecek hem de fark yaratmış olacaksınız.
 
Sitenizde mutlaka birkaç çeşit ödeme seçeneği olsun ( Peşin,havale,taksitli,mobil ödeme,bkm ekspres vb)
 
Ürün fiyat ve kargolamalarınızı periyodik olarak rakiplerinize göre kıyaslayın.
 
E-Ticaret sitenizde iletişim bilgileriniz, telefon numaralarınız mutlaka olsun. Sizi arayan size ulaşabilsin. Hatta e-destek online chat sistemi sitenizi koymanızda yarar var.
 
Sitenizi açtıktan sonra işiniz veya sektörünüze göre mutlaka en az 3 ay seo çalışması yaptırın.
 
Yine en az 3 ay internette reklam verin siteniz tanınsın.Son olarak bir sosyal medya uzmanında dijital pazarlama ve sosyal medya desteği alın
 
Bu veriler ışığında başarılı olmamanız için hiçbir neden yok.
 
Kaynak: Neticaret
 
Toplam blog
: 175
: 1323
Kayıt tarihi
: 21.01.09
 
 

Serkan Hacıömeroğlu 1 Kasım'da  Trabzon'da doğdum. Yüksek öğrenimi 2000 yılında tamamladım. Çeşit..