​ Bir gün sizin de başınıza gelebilir / Sağlıklı Yaşam / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bir gün sizin de başınıza gelebilir

Bir gün sizin de başınıza gelebilir
 

Bundan yıllarca önce idi, bir delikanlının çalıştığım resmi dairede masa masa dolaştığını gördüm, merakla bekledim acaba benimde masama gelir mi, ne istiyor acep diye, şimdilerde olsa merak etmem çünkü kesinlikle bir banka personelidir ve bizleri yeni bir kredi kartı ile daha çok harcamalara itmek üzere ikna etmekle görevli personeldir diye düşünürdüm.

Masaları dolaşan genç kardeşim nedense pek fazla kalmıyordu, canıda sıkkın gibi idi, dedim herhalde birileri için yardım topluyor ama bizim cimri memurlar vermek istemiyor.

Masama geldi, yüzünde o yorgun ve hayalkırıklığı ile sordu; organ bağışı yapmak ister misiniz?
Sevinçle elbette dedim ne zamandır organlarımı bağışlamak istiyordum, nereye başvuracağımı bilemediğim için biraz bu konuda ihmalkar davrandım dedim mahcup bir şekilde.

Şaşırdı, inanmaz gözlerle bana baktı;

- Sahi mi söylüyorsunuz, dedi.
- Elbette diyerek buyrun hem size çay ısmarlayayım hem de gereken evrakları dolduralım dedim.

Organ bağışı bir kişinin hayatta iken kendi serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının ihtiyacı olan hastalar için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelemesi işlemi imiş.

Merak ettim sordum, "nasıl katılım var mı" dedim? yünüzü bir hüzün kapladı, siz ilk siniz dedi yüzyirmi kişinin çalıştığı işyerinde sadece ben organ bağışı için gönüllü olmuşum.

Çok şaşırdım, üzüldüm de hepimiz zaman zaman rahatsızlanıyoruz ya da sevdiklerimizden biri için kan yada organ gerekiyor, o zamanlarda isyan ediyor ve bu gerçeğin farkına varıyoruz. Neden acaba, öldükten sonra toprak olacak organlarımız başka bir insana yaşam sunacaksa neden bu kararsızlığımız?

Bir kez daha düşünelim lütfen, organ bağışının önemini anlamak için illa yakınlarımızdan birinin ya da kendimizin mi hasta olması gerek?

Ben organlarımı bağışladım...sevgi ile kalın...



 
Toplam blog
: 292
: 1094
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Yazmaktan hoşlanan... Kelimeleri renklendiren bir sihirbazım ben.. Bodrum'da yaşamaktayım.. Sev..