Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Bir güneş battı ve evdeki ampulün voltajı yükselecek. Elektirik faturası kime girecek?

Numan Kurtulmuş'un Has parti'si kendini fes etti. Siyasette sağ kanatta bu hareketlilik neden oluyor?

AK parti gerçekten 10 yılda eski dinamizmini kaybetti, gerçekten ciddi bir metal yorgunluğu gözleniyor. Bu yorgunluk Başbakan Erdoğan'ın gözünün altındaki torbalardan, ağarmış saçlarından gülen ve umut veren yüzünün artık agresif ve huysuzlaşmış bir ihtiyarınkini andıran ve balkonuna top kaçmış emekli bir öğretmenin yaramaz çocuklara topunuzu keseyim mi ha keseyim mi? söylemlerine dönmüş açıklamalarıyla çözüm odaklılıktan ve çözüm üretmekten çok öte kalmış, artık yorgunluktan bitap düşmüş bir hale gelmiş durumda.

Kolay değil aşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık.

Başbakan olduğundan beri devletin gerçek iç ve dış durumuna en vakıf o. Önüne konan kırmızı antlaşma dosyalarının içinde zehir zemberek Lozan Maddeleri ve Nato antlaşma maddeleriyle vicdanı arasında gidip gelen Başbakanı Ak Parti döneminde yaşadığı sıkıntılar çok yıprattı. sonunda hasta olup bağırsaklarını bile aldılar.

AK Parti, iyi parti mi?

Bu soruya verilecek cevap bence şu olmalı. Kapitalist Batı bloğu içinde bulunacağımıza söz verdiğimiz LOzan Antlaşması içerisinde bize bırakılan hareket alanı dahilinde en fazla geniş alanda hareket kabiliyeti bulan partiydi o.

Batı, Tarihinin hiç bir döneminde bu kadar Türkiye'ye ihtiyaç duymamıştı.

1990 yılından 2000 yılına kadar Orta Asya için model ülke olan Türkiye, Batılı değerlerin buralara taşınmasında deyim yerindeyse çok ucuza gitmişti.

2003 yılından 2012 yılına kadar önce "Aşkı Memnu gibi" ahlaklı(!) batıcı dizilerle, sonra face kışkırtmalarıyla başlayan bahar sürecinde örnek ILIMLI İSLAMİ DEMOKRAT VE LAİKülke modellemesinde Ak Parti 90 yıllar gibi  BEDAVA modellik yapmadı. Başbakan Erdoğan sıkı pazarlıkla ve fakir modellik olmaz prensibini iyi kullandı. 

90'lı yıllarda Orta Asya modelliğimizde BATI bize Suudi parası pompalamadı gerekte görmedi hatta Çiller'in ekonomiyi batırması bile Türkiye'nin Orta Asya modelliğine gölge düşürmemişti. Neden?

Çünkü Orta Asya'da o yıllarda yaşamış biri olarak söylüyorum, size şaka gibi gelebilir ama tuz, salça, zeytin gibi temel gıdalar yoktu. Son derece yokluk ülkesiydi oralar. Buna rağmen Türkiye krizde bile gelişmiş bir Batı Avrupalı İslam ülkesi görünümdeydi.

Şimdi şartlar değişti, Arap ülkeleri kendilerinden daha fakir bir İslam ülkesini modellemezlerdi.

Bu yüzden kriz bize uğramıyor, yılda milyarlarca dolar para özelleştirmeler yüzünden dışarı gittiği halde yinede SUUDİ sıcak parası bizi krizde ciddi oranda korudu. İşte bu noktada Türkiye aldıklarının karşılığını antlaşmalar gereği ödemek zorundaydı ve Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da modellik üstlendi.

Bununla beraber AK Parti'nin misyon sırasında verdiği ILIMLI SAĞCI KAPİTALİST BATI İŞBİRLİKÇİSİ SÜNNİ İSLAM modeli ciddi bir yıpranmayıda beraberinde getirdi gerçekten.

AK Parti, ANAların YAS'ını durduracak ANAYASA'yı geciktirdikçe iç politikada açılımcı değil kaçılımcı politikalara PKK'nın Ergenekon destekli 13 Askeri geçen haziran sıcağında katletmesiyle başladı herşey. Bu ANAYASA sürecini bitime odaklıydı ve AK Parti açılımı durdurdu. PKK ve Üst kanadı Ergenekon bu anlamda başarılı oldu.

Bu metal yorgunluğunu giderecek yeni bir adam lazımdı bu aranan kan ne ve kim olmalıydı. Bu adam Numan Kurtulmuş'tan başkası olmazdı. Çünkü sola yakın görünen entellektüel ve AK aprtiyi Batı işbirlikçisi ILIMLI SÜNNİ İSLAM görüntüsünden o uzaklaştırabilirdi.

Diğer yandan Erdoğan ve Ak Parti bu politikaları uygulamasaydı ya dediğinizi duyar gibiyim. 

Bu çizginin dışına öz güvenle çıkan tek bir adam oldu BAĞDAT Paktını imzaladı, sonrada bir bahaneyle onu ve Dışişleri bakanını darbeciler astılar. Batı'nın çizdiği politikanın dışına çıkıldığı anda fiş çekiliyor. Menderes'ten söz ediyorum, Dış İşleri Bakanınıda astılar.

Menderes'i cunta asmadı Britanya ve ABD derinleri astı...

Neyse gelelim AK Partiye.

Ne Ali Babacan, ne diğer bakanlar AK Parti'yi taşıyacak güçte karizmaya ve güce sahip değiller.

Bunu sadece Numan Kurtulmuş yapabilir.

Ne diyelim BATI'nın kendilerine bıraktığı alnda en başarılı siyaseti yapmaları konusunda bol şans dilerim, umarım başarılı olur, umarım Kurtulmuş döneminde de BATILILARIN İran'la savaş dayatmasından kurtuluruz...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..