Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bir hediye ilişkinizi bitirmesin…

Bir hediye ilişkinizi bitirmesin…
 

“Bu sene de bana çiçek alırsa yemin ederim ondan ayrılacağım”

Evet, yanlış okumadınız, bunu söyleyen danışanlarımdan biri. İzninizle danışanımın adını değiştirerek ona buradan Serap Hanım diyeceğim. Serap Hanım şöyle devam ediyor: “Ona kaç kere ima ettim, arkadaşlarımdan örnekler verdim, ama o anlamamakta ısrarlı. Oysa ki evde, onun elleriyle hazırladığı romantik bir akşam yemeğini, alacağı en pahalı hediyelere tercih ederim.”

“Bu Serap Hanım da aklını kaçırmış galiba, keşke benim de sevgilim bana hediyeler alsa, hatta tek bir çiçekle gelse" diyenleriniz olabilir.

Aslında bütün mesele, sevginin nasıl ifade edildiği ve bizim bu ifade şekillerinden hangisini benimsediğimiz, hatta istediğimiz ile ilgili.

Hiç başınıza gelmiyor mu? Eşiniz veya sevgiliniz sizinle kaliteli zaman geçirmek isterken, siz ondan ev işlerine yardım etmesini bekliyorsunuz. Ya da siz ondan, ne kadar sevildiğinizi duymak isterken, o size sadece sarılarak sessizce yanınızda oturmak istiyor.

Aslında seviyor ve seviliyorsunuz, sadece bunu ifade etme yollarınız farklı. Bu durum da birçok ilişkiyi zora koşuyor. Bir bakıyorsunuz, birbirlerine çok yakıştırdığınız sevgi dolu çiftler, gün oluyor doğru dili kullanamadıkları için ilişkilerini bitiriyorlar.

Eğer kendinizin ve sevdiğiniz kişinin sevgiyi ifade etme dilini bilseydiniz ve ortak bir dili kullanarak ilişkinize zenginlik katsaydınız, harika olmaz mıydı?

35 yılı aşkın bir süredir Amerika’da evlilik danışmanlığı yapan ve 5 Sevgi Dili adlı kitabın yazarı, Gary Chapman, insanların sevgilerini 5 farklı dille ifade ettiklerini söylüyor ve bunları şöyle sıralıyor:

1- Onaylayıcı Kelimeler

2- Kaliteli Zaman

3-Hediye Alma

4-Hizmet Eylemleri

5- Fiziksel Temas

Haydi, gelin, ilişkinizi bir daha gözden geçirin. Sizin sevgi diliniz hangisi, sevgilinizin ya da eşinizin sevgi dili hangisi, bir tahmininiz var mı?

Bir tahmininiz var ama emin değilseniz, size aşağıdaki linkten sevgi dilinizi öğrenebileceğiniz bir test sunuyorum.

http://www.yesimersavas.com/5-sevgi-dili/

Danışanım Serap Hanım mı? Yaptığımız seansların ve uyguladığımız testin sonunda hem kendi sevgi dilini, hem de eşinin sevgi dilini öğrendi ve hala birlikteler. Tahmin edeceğiniz gibi, bu sene romantik bir akşam yemeği için randevuları var…

Sevgiyle kalın.

 
Toplam blog
: 23
: 422
Kayıt tarihi
: 15.10.13
 
 

Öğretmen olmasına rağmen hala öğrenci, gözlemci, meraklı ve araştırmacı biridir. Doğayı, canlılar..