Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '21

 
Kategori
Bayramlar
 

Bir insan

Yaşamın temel taşı hücredir. Bir insan vücudunun  37 trilyon hücreden oluştuğu sanılıyor. Bir kesme şeker tanesine 250 milyon  hücre sığıyor. İnsan vücudunun canlılığını yöneten 100  milyar sinir hücresinin tahtı insan beyni.

Deselerki; " Bedenin işleyişi demokratik olacak. Kalp, akciğer, karaciğer, böbrek, mide, barsak vb 37 trilyon hücre; 100 milyar beyin hücresini seçecek". Bu bir seçim değil, piyango olabilir ancak. Seçmen ile seçilen arasında eşdeğerlik yoktur. Olsa olsa rasgelelik olabilir.

Milyonlarca seçmenin yeteneklerini saptamadan, neyi nasıl yapacaklarını değerlendiremeden parlamento üyelerini seçmesi buna benzer. 

DEMOKRASİ ÇOĞUNLUK DEĞİL ADALETTİR

Demokrasiyi oy çokluğu diktası olarak değerlendirmek, tesadüfler dışında doğru ve adil olmayabilir. Çoğunluk 5x5=30 dese doğru mu olur? Çoğunluk  oyu her zaman doğru olamayacağı gibi adil de olamayabilir. 

Beyin hücrelerini vücut hücreleri seçmese de, vücut içinde kalp, akciğer, karaciğer vb adil ortamda yaşamlarını sürdürüyorlarsa ve herkes hak ettiğini almışsa; demokrasi gerçekleşmiş demektir. Doğa bunu başarmıştır. Adil insan, adil Hükümdar ve parlamento niçin başaramasın?

Kutlu olsun 23 Nisan 2021 Bayramnımız.

 

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..