Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Öykü
 

Bir Kadın kendini astı. (Bölüm 3)

Bir Kadın kendini astı. (Bölüm 3)
 

Ragibe Bağlarbaşı Amerikan Koleji'ni büyük başarı ile bitirdi. Bu arada Ahmet te okuduğu liseden mezun olmuş ve o güne kadar onların geçimine yardım eden zengin akrabalarının yanında çalışmaya başlamıştı. Ragibe'nin iş bulması, çalışması gerekiyordu. İki gencin de ailelerin maddi imkanları yeterli olmadığından Üniversite okuyacak durumları  yoktu.

Bir süre sonra Ragibe'de büyük bankalardan birinde iş buldu ve çalışmaya başladı. Ahmet'le arkadaşlıkları çocukluklarındaki gibi aynı samimiyetle devam eden Ragibe'nin kalbinde Ahmet hakkında arkadaşlıktan öte hisler gelişmeye başlamıştı. Ta ki bir gün yolda Ahmet'le o güzel kızı yan yana, el ele görünceye kadar. Hele bir de Ahmet yanındaki güzel kızı gözleri ışıldıyarak takdim edince, o güne kadar Ahmet'e karşı duyduğu arkadaşlık ötesi hislerin anlamsız olduğunu anlamıştı. Ahmet onu  hep kardeşi gibi görmüştü ve bundan sonra da görecekti anlaşılan.

Aradan günler, aylar hatta bir kaç yıl geçti. Geçen sürede Ragibe'nın babası emekli olmuş, artık Kuzguncuk'ta ev ile kahve arasında gidip gelen yaşlı bir adam haline gelmişti. Ağabeyi ise okuduğu Üniversiteyi bitirmiş ve civar şehirlerde bulduğu bir işe girmişti. Hatta bu arada yeni yerleştiği şehirde bir de genç kızı beğenmiş ve nişanlanmıştı bile. Ragibe ise  bankadaki işinde çalışkanlığı, zekası, sabatı ile ilerlemiş şef kadrosuna yükselmişti.

İşte o günlerde çalıştıkları şubeye, başka bir şubeden tayinle genç bir adam geldi. Uzun boylu, artıst kadar yakışıklı bu adam daha gelir gelmez Ragibe'nin ilgisini çekmişti. Adam da kolej mezunu, zarif bu genç kadına karşı ilgisiz değildi. Arkadaşlık olarak başlayan ilişki bir sure sonra evlilik yolunda ilerlemeye başlamıştı.

Nihayyet gençler arkadaşlarının, yakın akrabalarının katıldığı mütevazi bir nikah töreni ile dünya evine girdiler. Mütevazi bütçeleri daha geniş bir kutlama yapmaya müsait değildi. Hem fazla masrafa da ne gerek vardı. Para biriktirmeleri ve geleceklerini garantiye almaları lazımdı.

Ragibe evlendikten sonra kolejde öğrendiği İngilizcesinin de yardımı ile geceleri lise öğrencilerine ders vermeye, kitap evlerine tercümeler yapmaya da başlamıştı. Genç karı kocanın bir ev sahibi olmak en büyük hayalleri idi. Zira kirada oturuyorlardı ve her ay verdikleri kira bütçelerini çok sarsıyordu.

Gündüz bankada çalışma, akşam verdiği dersler, yaptığı tercümeler ve üstüne ev işleri Ragibeciği çok yormaya başlamıştı. Ama o bu durumdan hiç şikayetçı değildi.

Bu arada Ragibe'nin bir bebek sahibi olma isteği hep ertelenen bir dilek oluyordu. Zira eve gelecek bir bebek bütün düzenlerini bizacak ve gelecek planlarını suya düşürecekti.

Bu yoğun çalışmalar bir süre sonra meyvesini vermeye başladı. Gençler bir kaç yıl sonra, Ragibe'nin babasının emekli ikramiyesinin de ilavesi ile bir ufak ev alabildiler. Artık onlar ev sahibi idi ve hey ay kira ödemeyeceklerdi.

Ragibe'nin bebek sahibi olma hayali, hayalden öteye geçemiyordu. Zira ev sahibi olmalarına rağmen sadece eşinin ücreti ile geçinmeleri imkansızdı. Ragibe'nin çalışması gerekiyordu ve bebek sahibi olursa çalışamıyacaktı.

Bu duruma sakince katlanan Ragibe çalışmaya, daha çok çalışmaya devam etti. Madem ki bebek sahibi olamıyordu, çalışması gerekiyordu, o da daha çok çalışacak ve daha müreffeh bir yaşam sağlayacaktı eşi ile kendisine. Zira Ragibe lisan bildiği için Bankada eşinden daha üst mevkide idi ve daha fazla aylık alıyordu.

Yıllar çalışma ile geçti Ragibe için. Bu arada son zamanlarda eşinde bir soğukluk farketmeye başladı. Ragibe yıllar geçmesine ragmen hala çok güzel bir kadındı ama eşi eski adam değildi. Eskiden akşam eve koşa koşa gelen, ona aşk sözleri fısıldayan, çiçekler getiren adam gitmiş, soğuk ilgisiz bir adam gelmişti yerine.

Ragibe çalışmaktan farketmemişti ama evliliklerinde bir sorun olduğu apaçıktı. Eşini dikkatle izleyen Ragibe bir türlü ne olduğunu anlayamıyordu. Bu şekilde bir sure geçti. Bir ara bankada  arkadaşlarının ona acıyarak baktıklarını farketti. Sanırım arkadaşları bir şeyler biliyordu ama ondan saklıyorlardı.

Ragibe'nin arkadaşlarının bildiği fakat kendisinin haberinin olmadığı olay ne idi. Bu olayı ve sonuçlarını öykümüzün son bölümünde anlatalım isterseniz. 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..