Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Bir Kenevir Mucizesi

Kenevirin değerli olduğunu, birçok alanda kullanıldığını ve ondan birçok şeylerin yapıldığını biliyordum, ama ne yazık ki ülkemizde resmi üretiminin 150 dönüm olduğunu öğrenince şok geçirdim diyebilirm. Çünkü komşumuz Yunanistan ve Bulgaristan'da 50-60 bin hektar üretimi var.

Kenevir, İlaç, kağıt, yakıt ve kumaş yapımında çok etkin olarak kullanılıyor. Dışarıdan kumaş ve kağıt ithal etmemize gerek kalmayacak, kendi kağıdımızı üretip dışarıya bile satabiliriz.

Hatta kenevir, otomotiv sekröünde ve perto kimya sektöründe, pertol bağımlılığını çok aza indirerek alternatif olarak görülüyor.

Bir dönüm kenevir ekildiğinde, yirmi beş dönüm orman kadar oksijen üretimi sağlıyor. Ekilen bir dönüm kenevir ile dört dönüm ormandan üretilen kağıt kadar üretim yapılabiliyor.

Kenevir 8 kez kağıda dönüştürülebilrken ağaç sadece 2 kez dönüşebiliyor. Tabii kenevir bitkisi 2 ayda yetişirken ağaç ise 20 yıldan fazla. Radyasyon temizleyici olarakta bilinmektedir.

Kenevir eken çiftçilerimiz çok fazla suya ihtiyaç duymayacaklar çünkü bu bitki çok su istemeyen bir bitkidir ve aynı zamanda böcekleri kovan bir yapısı olduğu için tarım ilacı kullanmak zorunda da kalmazsınız.

Kenevir ile yapılan tekstil ürünleri yayınlaştığı takdirde tarım ilacı sektörü tamamen bitme noktasına gelebilir.

İlk kot pantolon kenevir'den yapılmıştır ve kanvas ismi kenevir ürünlerine verilen isimdir aslında.

Kenevir, en az 250 hastalıkta kullanılmaktadır zaten, Aids, kanser, kemoterapi olarak, romatizma, kalp, sara, astım, mide vb. birçok önemli hastalıklarda kullanılırken, ülkemizde sadece tek yönlü olarak bakılmasından dolayı yasaklanmış durumdaydı ama insaşşalah artık Devletimiz bu konuya el attı ve bilim adamları ve araştırmacıların sayesinde ciddi olarak üretime geçilecektir.

Soya'dan bile daha ucuz ve maliyetsiz üretimi vardır kenevirin. Kenevir ile beslenen hayvanlar protein ihtiyacı duymazlar.

Bugün, yasakladığımız poşet dahil tüm plastik ürünler Kenevir'den üretilebiliyor ve doğada ayrışmaları çok daha kolay olmaktadır.

Düşünün Kenevir'den bir araç gövdesi yaptınız, bir de çelikten yaptınız. Kenevir'den yapılan araç gövdesinin dayanıklılığı çelikten 10 kat fazla olur.

Hatta binalarımızda yalıtım olarak bile kullanılabilir. Hem dayanıklı ve yalıtımsal, hem de maliyeti daha düşük.

Kenevir ile yapılan sabunlar ve kozmetik ürünleri doğa dostudur.

Şimdi şöyle bakalım olaya bir de. Kağıdı kenevirden üretirsek, kağıt fabrikaları sıkıntı yaşar mı? yaşar.

Kozmetik ürünlerini ve sabunlarımızı bundan yaparsak yine aynı şekilde olur mu? evet olur.

Araçlarımızın gövdelerini evlerimizin sistemlerinin bazılarını bundan imal edersek sıkıntı yaşanır mı üreticiler, yaşayabilir.

Düşünsenize, tarım ilacına gerek kalmıyor, plastiklere gerek kalmıyor, çelik sistemlere ihtiyaç azalıyor, ilaç üretimi azalıyor, inşaatların yalıtım sistemlerinin kenevirden falan olduğunu düşünsenize!

İnsanoğlu her dönemde aslında taşları yerlerine oturtmayı bilmiş ancak, o taşları oturturken işine gelmeyen taraflardan dolayı engellemeler olmuş ve bu engellemeler şu an bizim çeşitli önlemleri almamıız sağlıyor. 

Aslında yine biz dünyayı kirletiyoruz, elimizde temizlemek için birçok imkan varken.

 

 
Toplam blog
: 46
: 54
Kayıt tarihi
: 31.12.18
 
 

İnsanlar yaşamları boyunca bir çok şeylerle karşılarşırlar ve bunları nasıl yöneteceğini bazen çözü..