Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '14

 
Kategori
Deneme
 

Bir kimsenin her şeyi olan, diğer herkesin hiçbir şeyi değildir

Bir kimsenin her şeyi olan, diğer herkesin hiçbir şeyi değildir
 

İnsan okyanustur, onu hortumla bir gönüle bağlayamazsınız. Sevgiliniz vardır, ben ona aidim dersiniz. O zaman bize selam bile vermeyin! Gönlünüz ordaysa aklınız burda olamaz. Bu nedenle böyle âşıklar/sevenler içinde yaşadıkları toplumu terk etmiş sayılırlar.

Aşkınızdan bize de vereceksiniz! Namahremler sevgilinize, gözlerinizin ışıltısı bize! Mecnunları Leylaları yüceltenler hata etmişler, bize ne çöllerde yanan yüreklerden, ağlayan gözlerden akan yaşlar dizlerimize mi döküldü. Kimseden habersiz, gizlenerek, kuytularda, yalnız başına sevmek yok; birisi birisine âşık olduğu zaman bütün herkes ikisine sevdalıdır.

Zifafınız gizli olsun, aşkınıza meşkinize karışırız. Oğlan damadımız, kız gelinimiz; ilk dans bizim! Gelini beğenmezsek oğlumuza almayız; oğlunuz da aslan gibi olmalı. Yani işte birbirlerine âşık olanlar bencil bir duyguyla “ben sevgilime aidim” diyor.

Unutma bu şekilde onunla evlendiğin zaman bizimle boşandın demektir. Hem “Benim her şeyim” diyerek ona ait olduğunu söyleyip hem de aramızda dolaşamazsın. Toplum kıskançtır; seni sevdiğine verir ama her gün doğumunda seven yüreklere imza atman şartıyla.

Bireysel aşk bencilliktir. Sen bir kişiye âşık olamazsın, herkes senin sevgilindir. Değilse al kapatmanı git! Sevda insanların ortak düşüdür. Yanan senin yüreğindir ama o ateş bütün gönülleri ısıtır. Bu bir gönüllülük çağrısı değil, mecbursun; aşkının güneşi gözlerimize doğmayacaksa, uğurlar olsun!

Sen insanlığın çocuğusun; milyonlarca yürekten kopup bir tek gönüle bağlanamazsın; herkesin boynuna sarılacaksın! Ya ben bunu ne kadar yazsam insanlar anlamayacak. Korkut yine gönlünden geçenleri yazıyor diyecekler. Hey gafil insanlık! Sadece gökyüzünden doğan güneşle yaşayabileceğini sanıyorsun ki o da gün bitince seni terk ediyor. Sana yeryüzünde de bir güneş lazım.

Bencil âşıkları zifaf yataklarında öldürün! Onların arzulu inlemeleri sizin iç çekişlerinize karışmalı. Evrende yalnız, gizli, tek başına bir şey yok. Herkes herkese hayran olmalı ama alamamalı. Sanal Mecnunları seyretmekten bıktık, Don Juanlar yanımızda soyunmalı! Aşkta bencillik yoktur, gülüşlerinizi cömertçe dağıtacaksınız; aptal âşık kalanla idare etsin! Garip gurabaa gamzelerinizle balayı yapsın, yemedik ya güzelliğinizi.


 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..