Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '14

 
Kategori
İnançlar
 

Dinde zorlama yok, öldürme var

Dinde zorlama yok, öldürme var
 

Bilim yok ki bilimle savaşsınlar. Yetenek yok ki yetenekle savaşsınlar. Güç yok ki güçle savaşsınlar. Ne yapacaklar? Dinle savaşacaklar.

Bu tür yazıları yazan kişiler “din karşıtı” olarak lanse ediliyor. 1,5 milyar insanın sahiplendiği inanca ben inanmasam bile karşı çıkmam, çıkamam. Hiç değilse bunca insanın hatırına (hani ateist filam olsam bile) dine saygı duyarım. Yani bazıları gerçekten bozguncu olabilir, beni ilgilendirmiyor. Hatta -inanan ve ibadet eden birisi olmasam bile- ülke yönetimine gelirsem dinin ihyası üzere çalışacağım.

İnananlar Sırat köprüsünden geçiyorlar. Müslümanların kendi aralarında ve Müslüman olmayanlarla yaptıkları anlamsız kavga ve savaşlar insanların Müslümanlık algısını değiştiriyor. Karşımızda öyle bir tablo var ki tövbe hâşâ Müslümanlığın Allah’ın dini olduğundan bile şüphe eder hale geldik.

Dinde zorlama yok diyorsunuz ama zorluyorsunuz; insanları zorla mı Müslüman edeceksiniz? Eğer Müslümanlığı biz böyle koruyacaksak kıyamete kadar savaşacağız demektir; çünkü İslam karşıtları (düşmanları demiyorum çünkü dine düşman olunmaz) her zaman olacaktır. Dini dünyevi amaçlarınız için vasıta olarak kullanıyorsanız(ki biraz öyle) Allah ıslah etsin!

İslam’ın imajı son yıllarda yara aldı. Müslüman ülkelere saldırıların nedeni malum petrol. Sizin dininizi ne yapsınlar! Petrol dünyevi bir amaç. Petrolü Allah’ın askerleri mi koruyacak? Dinle bu konunun ne ilgisi var ki dünyanın her yerinde Bedir orduları kurdunuz. Kâbe’ye saldırılırsa biz de geliriz; petrol kuyularıyla dinin ilgisi olamaz!

 Müslüman Müslüman’a sahip çıkamıyor ya kime ne diyeceksin! Bölüyorlarmış, birlik olun bölünmeyin! Şii de Müslüman, Sünni de Müslüman, Kürt de Müslüman. Ama birbirlerini yiyorlar. Söyleyin, sizin hâşâ üç tane ayrı Allahınız mı var! Haklıysanız zaten haklısınızdır, dini niye kendinize kalkan yapıyorsunuz? Siz dini mi koruyorsunuz, dini kullanarak menfaatlerinizi mi?

IŞİD çıksa deseydi ki biz Irak’ta “Sünnilerin savunma gücüyüz, Bağdat hükümeti bizi dışladı, halkımızın geleceği için mücadele etmeye karar verdik” Kendileriyle ilgili olarak bugünkü “Terörist örgüt” algısı oluşur muydu? Herkes vatanını ve halkını savunur. Sen ülkeyi işgal ediyor zorla İslam Devleti kuracağını söylüyorsun. İslam devleti zaten yanlış bir ifade, İslam devleti olmaz; halkı Müslüman olan devlet olur. Hem bunda gönüllülük olmalı. “Ülkeni işgal ettim. Sen Müslümansın. Dediğimi yapacaksın”  Valla bu devirde zor, sakallı kardeşlerim!

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..