- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bir kıyma çekme hilesi
Marketlerin et reyonlarında kıymalık etler yağ oranlarına göre ayrı tepsilerde ayrı ayrı fiyatlandırılmış olarak beğenilerinize sunulur.
Az yağlı ve çok yağlı kıymalık dana eti fiyatları arasında takribi 10 lira fark vardır.
Tercihinizi az yağlıdan yana kullanıp reyon görevlisinden gösterdiğiniz etten kıyma çekmesini rica ettiğinizde makinadan çıkan kıymanın görüntüsüyle ümit ettiğiniz görüntü arasında bariz fark bulunduğuyla karşılaşmışlığınız olmuştur.
Sebep şudur.
Görevli sizin seçtiğiniz eti kıyma makinasına gözünüzün önünde koyuyor olsa dahi makinadan çıkacak kıyma sizin işaret ettiğiniz et olmayabilmektedir.
Çünkü görevlinin sizin reyona gelmenizden önceki et işleme faaliyetleri esnasında ayıkladığı bazı değersiz kısımlar sizin kıyma siparişinizden önce kıyma makinasındaki yerini çoktan almış olabilmektedir.
Yani bu parçalar gelecek ilk müşterinin talep ettiği kıymanın arasında ve o fiyattan ilk kıyma alıcısına satılabilmektedir.
Bu hilenin önüne geçilebilmesi şeffaf kıyma makinaları kullanımıyla mümkün olsa da bu tür makinalar yoktur.
Geriye görevlinin sizin etinizi kıyma makinasına atmadan önce makinayı kısa bir süre çalıştırarak içinde et bulunmadığını ortaya koyması gerekirse de bunu yapan görevliye tarafımızdan henüz tesadüf edilmemiştir.
Müşteri odaklı işletmelerin dikkatlerine ve bütçeleri et alabilmeye olanak verip de kıyma çektirecek olan yurttaşların bilgilerine sunulur.
Kenan IŞIK