Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Bir kraliçe esti geçti

Bir kraliçe esti geçti
 

16 Ükenin kraliçesi


Kraliçe Elizabeth, geçen yıl iki ülke başbakanlarının imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmasından da anlaşılacağı üzere, Birleşik Krallık'ın, Türkiye ile ilişkilerine azami önem atfettiğini söyledi.

AB için, tüm dünya için son derece kritik bir zamanda Türkiye, Doğu ile Batı arasında eşsiz bir köprü haline geldi" 81 yaşında Kraliçenin ifadesi bu.

Aslında Türkiye' nin çok özel konumda stratejik bir ülke olduğunu yıllar önce ilk öğretim yıllarımda öğretmenim çok güzel anlatmıştı bize çocuk kalbimizin algılayacağı şekilde. AB rolünü çok güzel oynuyor doğrusu stratejileri mükemmel. Türkiye' yi yönetenler anlaşmalara ne telaşıdır bilemiyorum anında imza koyuyor.

Umarım Prens Charles ve ardından Kraliçenin ilginç ziyaretlerinin taşıdığı beklentinin yapılan anlaşmaların, Türkiye için ağır bir bedeli olmaz.

2. Elizabeth 2 Haziran 1953 de taç giydi, hayatını Büyük İngiliz İmparatorluğuna adayacağına dair yemin etti.

Yunan ortadoks kilisesine bağlı kuşaklardan geliyor. Sadece İngiltere’nin değil aynı zamanda Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Jamaika, Barbados, Bahama Adaları, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalı, Saint Lucia, Saint Vincet ve Grenadin, Antigua ve Barbuda, Belize ve Sanit Kitts ve Nevis’in 16 Ülkenin kraliçesi 81 yaşında 55 yıldır kraliçelik görevini yapıyor.Teorik olarak çok güçlü ama siyasi anlamda çok az güce sahip. Ayrıca silahlı kuvvetlerin de komutanı.

Milattan sonra 395’te, Kıbrıs ın Bizans İmparatorluğu’nun bir parçası olduğunu ve putperestlikten yavaş yavaş Ortodoks Hristiyanlığa kaydığını,

1925 yılında Kıbrıs' ın bir İngiliz Kolonisi haline getirildiğini. düşünmek gerek.

Bunun dışında son yıllarda ne kadar İngiliz vatandaşın Türkiye' de mülk edindiği konusu çok önemli. Benim gözlemlediğim sadece Bodrum Turgutreiste Kafe ve Pazar yerlerinde zaman zaman kendimi Yabancı hissetmem.

Resmi rakamlara göre yaklaşık 3 bin 500 İngiliz Didim'den ev satın almış. Artık vergi rekortmeni İngiliz emlakçıları var. Türkiye nereye gidiyor? Bunlar sadece benim çevremde şahit olduğum gözlemler. Son yıllarda ne kadar yabancı Türkiyede taşınmaz almış araştırılmalı. Artık ülkeler savaşla değil bu yöntemlerle yok ediliyor.

Yine septik oluyorum galiba… Sevgimle duyarlı ülkem insanlarına…

 
Toplam blog
: 28
: 497
Kayıt tarihi
: 12.05.08
 
 

DOĞA, SANAT, HAYATA DAİR HERŞEY. İzmir de doğdu… Resim sanatçısıdır. Resim sanatçısı Fatma Eye ve 1..