- Kategori
- Gündelik Yaşam
Bir küçücük sihirli değnek

Yorgun, uykusuz ve sıkıntılıyım.
Ne yazacağımı bilmiyorum, ama oturdum işte yazımın başına.
Bir şeyler karalamalıyım diye.
Yazmadıkça küsüyor insan, yazası gelmiyor. Oysa yazdıkça mutlu oluyorum ben. Belki de son zamanlardaki huzursuzluğum yazmayışımdandır, kim bilir?
İki aydır o kadar yoğun bir iş temposu içindeyim ki; bir de hastalığım girdi araya tabi, biliyorsunuz böbrek taşlarım şaha kalktı sağolsunlar.
Hiç bir sosyal hayatım kalmadı, bırakın sinema tiyatro, dışarıda yemek olayını falan, akrabalarımla bile görüşemez oldum. İşte çalıştığım yetmedi eve iş getirip gece yarılarına kadar çalıştım.
Aslında fiziksel olarak müthiş bir enerjiyle doluyum. Önüme ne iş gelse yaparım, dünyayı yerinden oynatabilirim.
Benim ruhum yorgun ve bezgin.
İnsanlarla uğraşmak zor, yorucu, yıpratıcı. Her mesleğin kendine göre zorlukları var, benimkinin de öyle. Çalışmaktan şikayetçi olmadım hiç bir zaman, ama emeğinin karşılığını alamadığında bıktığını, bezdiğini hissediyor insan. Hep kendini düşünen, nalıncı keseri gibi kendine yontan insanlardan bıktım. Kendini hayatın merkezi gören insanlardan illallah dedim.
Bir sihirli değneğim olsa, döndürüversem başımın üzerinde ve kurtulsam tüm bunlardan ne güzel olurdu. Acilen bunu diliyorum, bir mucize istiyorum. Görmek istemediğim insanlardan kurtulmak, çalışmak istemediğim insanları dünyanın öteki ucuna savuruvermek istiyorum.
Bugün bir bankada memur kızla konuşuyordum. Herkesin işine yetişmekten helak olmuş bir haldeydi ve saat akşam üzerine yaklaştığı halde henüz öğle yemeğini yememişti. "Ne yapayım, merhametliyim ve herkese yardım etmeye çalışıyorum." dedi. Oysa onunla aynı işi yapan diğerleri çok rahattılar bu konuda, yapabildikleri kadar yapıyorlar kalan için hiç üzülmüyorlardı. Dışarıdan bakınca bu kızın yaptığı gereksiz fedakarlık gibi geldi bana. Düşündüm sonra; ben de böyleydim. Yapamadığım işler, yardım edemediğim kişiler için huzursuzluk duyuyor, kendimi yiyip bitiriyordum.
İşte, sihirli değneğin bir de bu işe yaramasını istiyorum. Biraz bencillik versin bana, gereksiz fedakarlıklarda bulunmamı engellesin. Ben'i hatırlatsın bana. Kendi önemimi, değerimi.
Çok şey istemiyorum değil mi?
Bir küçücük sihirli değnek, o kadar...