05 Ağustos '07
- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Bir lezzet fırtınası
Doğu karadenize has bir lezzet olan laz böreği, içinde muhallebi olan altı-üstü incecik yufkalardan oluşan şerbetli veya şerbetsiz yapılan son derece hafif bir tatlıdır. Muhallebiye Karadeniz'in bazı yerlerinde tarçın ve karabiber ilave olarak konur.
Bu hafif tatlının nereden geldiğine dair türlü rivayetler vardır. Kimine göre Rusların milföy tatlısından esinlenildiğini, kimine göre de yoksul insanların kendince yufkanın arasına muhallebiyi koymak suretiyle yaptığı bir tatlıdır.
Çocukluğumda anneannemin yaptiği bu lezzetin en yakınına İstanbul-Göztepe’de TRİZE’de rastladım. Karadenize has diğer lezzetleri de –hamsili pilav, hamsili ekmek, mısır ekmeği, z.yağlı & etli kara lahana- tadabileceğiniz bu mekan küçük bir aile işletmesi.
TRİZE
Tel: 0216 386 96 72