Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Eğitim
 

Bir oluşumdur öğretmen

Bir oluşumdur öğretmen
 

Düşünceli idi. Daha ilk tayini çıkmıştı doğunun ücra bi köyüne. Yüreğindeki umutları ile yola çıktı Ayşe öğretmen. 5. sınıflara bakacaktı.

Göreve başladığı köy okulunda çalışkanlığı ile öğrencilerine olan sevgisi, ilgisi ile herkesin sevgisini kazanmıştı Ayşe öğretmen. Öğrencilerinin her türlü sorunlarına koşuyor yokluk içinde bir umut oluyordu onlara.


Sınıfa ilk girdiğinde gözüne, dünyanın bütün yükü sırtına binmiş, masum gözleri kanlanmış bir öğrenci takıldı.

-Adın ne oğlum?

- Hakan öğretmenim.

Hakan’ın tüm dosyalarını inceleyen öğretmen bu kadar başarılı bir öğrencinin neden bu yıl durumunun kötü olduğunu araştırmaya başladı. Bu araştırma onu derinden sarsacaktı aslında.Bu yıl içerisinde annesini kaybeden Hakan, ilgisiz sarhoş babası ile baş başa kalmıştı. Annesinin ölümünden sonra yüzü hiç gülmedi Hakan’ın. Ayşe öğretmen tüm gücü ile Hakan’ı hayata bağlamaya eski günlerine geri döndürmeye gayret göstermeye başladı. Zorluklarla geçen bu süreç sonunda istenen sonuç sağlandı. Çalışkan, başarılı Hakan yeniden hayata gülümser olmuştu. Öğretmenler gününde herkes süslü paketlerle hediyesini getirdi öğretmenine. Sıra Hakan’a gelince eski bir ambalaj kağıdına sarılı yarısı kullanılmış bir kolonya verdi öğretmenine. Herkes gülmüştü. Ayşe öğretmen kolonyayı yüzüne sürüp Hakan’a sarıldığında Hakan yaşlı gözlerle annem gibi koktunuz deyince sulandı öğretmenin masum gözleri.

Hakan’ın her türlü eğitim masraflarını karşılayan Ayşe öğretmen, emekli olmuş mektuplaşmalarla iletişim kuruyordu. Hakan başarılı bir eğitim sürecinden sonra Tıp Fakültesini kazanmış doktor olmuştu. Mektuplar kesilmişti. Uzun bir süre sonra gelen mektupta evleneceğini söylüyor kendisini düğününe bekliyordu.

Düğün gününde Hakan’ın gözleri hep kapı girişinde idi. Ayşe öğretmen titreyen elleri, yorgun bacakları ile Hakan’ın verdiği kolonyayı da sürüp kendi eserini görmeye yol tuttu. Kapıdan içeri girdiğinde gülümseyen yüzüyle Hakan’a baktı. Hakan öğretmenini görünce hemen yanına koşup sarıldı. Öğretmenim aynı annem gibi kokuyorsunuz dedi sevinçten akan göz yaşları ile.

http://esaritac.blogcu.com/

 
Toplam blog
: 8
: 469
Kayıt tarihi
: 09.07.08
 
 

Ardahan Göle ilçesinde 1983 yılında doğdum. Üniversiteyi Dokuz Eylül Üniversitesi' nde okuduktan son..