Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Bir pankartın düşündürdükleri...

Bir pankartın düşündürdükleri...
 

 Yukarıdaki pankartı görünce, Beşiktaş’ın Atletico Madrid karşısında uğradığı hezimeti bir anda unutup, ülkemizin yaşadığı hukuk skandallarına dalıp gidiyor insan…

Gerçekten bu ülkede insan hayatının bir öneminin olmadığı, Sivas katliamı sanıkları için Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ‘Zaman Aşımı’ kararı bir kere daha tescillendi…

Askerde şehit olanlar için ‘Askerlik yan gelip yatma yeri değil’ mantığı ile idare edilen bir ülkede, diri diri yakılan insanların hayatının ne önemi var! Önemli olan, o insanları orada yakanların serbestçe dolaşması değil mi?

Bir arkadaş, Sivas Katliamı ile ilgili yazdığım yazıya yorum yazarak, ‘Sivas Katliam’ını yapanları, ‘Başbağlar Katliamı’nı yapanlarla karşılaştırıp, Başbağlar Katliamını yapanlara hesap sorulmadığı vurgusunu yapıyor. Yani ‘Sivas katliamı’ ile ‘Başbağlar Katliamı’nı adeta bir rövanş gibi görüyor.

İnsanın insan eliyle yok edilmesinin vahşet olduğunu göremeyen ve yapılan katliamları rövanş gibi görmeye yeltenenlere verilecek cevap bulmakta zorlanıyorum.

İnsanları kaldıkları otelde diri diri yakanları ve masum insanları kurşuna dizerek öldürenleri lanetlemek varken, sanki biri diğerinin rövanş’ıymış gibi görmek, bu ülkeye yapılabilecek en büyük kötülüktür.

Beni yaptığı yorumla eleştiren o arkadaşa şunu söylemeliyim. Haklısın, ben Başbağlar Katliamını yapanları da araştırır bir gün bir yazı konusu yaparım. Bir zahmet sizde hukuksuzluklarla ilgili bir yazı kaleme alın! Örneğin; bir bakana yapılacağı iddia edilen suikast nedeniyle, ordunun Kozmik Odasına girilmesine değinip, Kozmik Oda’da ne bulunduğunu, bakana suikast yapmaya kalkanlara ne olduğunu yazın. Veya Balyoz davasında tespit edilen beş bin kusur hatayı dile getirin; değil mi ya...

Beşiktaş Çarşı Grubunun bu pankartı, önümüzdeki günlerde Beşiktaş’a bir ceza getirir mi? Çarşı Grubunun üyeleri Ergenekon üyesi diye bir gece yarısı, başlarına bastırılarak gözaltına alınabilirler mi? Böylece Silivri ‘Toplama Kampı’ndaki 21 kişilik koğuşlarda kalan üçer kişiye yeni arkadaşlar gönderilir mi?

Şimdi bu pankartı görenler sporu siyasete alet etmeyin diyecekler. Oysa spor siyasetin ta kendisi değil mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..