Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir paragraf, bin ders.

Türk Devleti, devleti devlet yapan unsurları ile organları; kuruluşlar, şirketler... nice çürük elmalar, kuyruğuyla yuvasına toz-kir taşıyan nice tilkiler görmüştür; gelecekte de bu gibilerin varlığı eksik olmayacaktır.

Şaşırmayalım!

Bu gibi menfi ve münferit olaylar veya şaşmış kişiler, o organizasyonların hükmî şahsiyetine, itibarına ve güvenirliliğine asla halel getiremez...

Şaşmayalım!

Şaşmışların şaşkınlığını, işimize gelmeyene yamama işgüzarlığına ise hiç girmeyelim... Bu ne akla, ne iz’ana ne de insafa; ne vatanseverliğe, ne de Milliyetçiliğe sığar.

En iyisi... tecrübelerimizi, dolayısıyla ufkumuzu geliştirelim; Millî tecrübelerimizden dersler çıkartalım...

Büyük Devlet Adamı, Büyük Asker İsmet İNÖNÜ’nün, İttihâd ve Terakkî Cemiyeti’nin iktidarı ele geçirişi ve sonrasında gelişen olaylar hakkında kısa bir değerlendirmesini okuyalım; düşünüp çareler geliştirelim:

Genç rütbede, herhangi bir rütbede siyaset yaptıktan sonra, o siyasetin, ordu subayının hayatı ve ideâli üzerinde başka bir te’siri vardır... Kendi mesleğinde temâyüz etmek, iyilik yapmak, ufuklarını açmak için aranan şartlar başkadır; siyâsette, bilhassa akıl vermek ve devirmek tecrübelerini yapan subaylar için birinci derecede söz sahibi olmak usûlü başkadır. Siyâsi meslek çok daha kolay gelir ve bir defa onunla zehirlendikten sonra o ordunun ordu vazifesini, harb vazifesini yapması güçleşir.”

İSMET İNÖNÜ. “<ı>İstiklal Savaşı ve Lozan”. TTK, BELLETEN Dergisi, Cilt: XXXVIII, Sayı: 149, Yıl:1974 Ocak.

Bekir Ali

 
Toplam blog
: 141
: 926
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

Türk san'at müziği dinlemeyi, okumayı, yazmayı ve paylaşmayı seviyorum. Kamudan emekli inşaat mühend..