Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Biraz huzur, hemen

Biraz huzur, hemen
 

Berrrak ve temiz sular, sessizlik, güneşli , sakin bir gün, doğayla baş başa yaşamak; işte huzur.


Genç ve güzel Alman şarkıcı Nicole, 1982 Eurovision Şarkı yarışmasında " Ein Bisschen Frieden - Biraz huzur, biraz barış " adlı şarkısıyla ülkesine birincilik kazandırmıştı. Nicole' un gitar eşliğinde söylediği bu şarkı çok beğenildi ve yıllarca dillerden düşmedi. Belki de, melodisinden çok sözleri ile etkilemişti insanları. O kadar huzursuz ve yorgundu ki insanlar, dört elle sarıldılar gelecek için umut vaat eden bu güzel şarkıya. Çünkü herkesin biraz olsun huzura ihtiyacı vardı.

Huzur, mutluluğun belki de ilk şartı, yaşamın sihirli sözcüğü. Tek istediğim biraz huzur, huzur ver başka şey istemem, huzurum kaçtı, ahh, biraz huzur. Bu sözleri ne çok duyarız günlük yaşantımızda.

Huzur bir yerlerde mi bulunur.? Üstat Münir Nurettin Selçuk unutulmaz bestesinde; " Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamıştan " derken huzurun yalnız Kalamışta bulunduğunu söylemek istemiyordu şüphesiz. Ne var ki,üstad Behçet Kemal Çağlar'ın güftesini öyle güzel bestelemişti ki, Kalamış'ta o dingin atmosferde ruhunu saran huzur şarkıdan taşarak herkese ulaşıyordu.

Huzur aslında içimizde, düşünce ve davranışlarımızda, sözlerimizde, inançlarımızda; hatta hayallerimizde. Yaşamı cennnete veya cehenneme çevirmek bir bakıma elimizde, yeter ki, huzur bulmak, huzura kavuşmak için ona inanalım ve yürekten isteyelim. Günümüz dünyasında, insanlığın büyük  acıları ve yalnızlığı, toplumların huzura ne denli ihtiyaç duyduğunun da bir göstergesidir.

Siz huzurluysanız eğer,, gittiğiniz her yere huzuru da götüreceksiniz, sizden çıkan huzur, dalga dalga  tüm çevrenize yayılacak ve insanlar  bunu hissedecek, mutlu olacaklar. Az bir gayret buna yetecektir.




http://www.youtube.com/watch?v=GvD8Y6gr9lk


 




























 





 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..