Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Bir Puan Bucaspor’a Yaradı

Bir Puan Bucaspor’a Yaradı
 

 

PTT 1. Lig’de düşme hattında bulunan Bucaspor, kendi sahasında şampiyonluk kovalayan Osmanlıspor ile karşılaştı ve sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Maça Bucaspor iyi başladıysa da kısa süre sonra oyunun kontrolü daha güçlü olan Osmanlıspor’a geçti. Nitekim konuk takım 17.dakikada Mehmet Yıldız ile 1-0 öne geçti. Bucaspor, yan toptan yediği bu kolay gol ile ilgili hafta içinde mutlaka çalışmalar yapmalı. Çünkü gerçekten de böyle kolay bir gol yenmez.

Golden sonra oyunda hakimiyet yine Osmanlıspor’daydı. Fakat Bucaspor, yaklaşık olarak 28.dakikadan sonra reaksiyon gösterdi ve rakip kalede tehlikeler yaratmaya başladı. 29’da Erkan, 30’da Çağrı gol pozisyonları yakaladılar.

Bundan sonra devrenin sonuna kadar etkin olan taraf Bucaspor’du. Bucasporlu futbolcular Osmanlıspor defansının arkasına çok kolay top geçirdiler. Zaten bütün Bucaspor tehlikeleri de böyle geldi. Bunlardan en önemlisi 43.dakikada Erkan’ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda dışarıya gönderdiği toptu.

İkinci yarıya ise Osmanlıspor müthiş baskılı başladı. Konuk takım arka arkaya çok ciddi pozisyonları harcadı.

Ancak golü bulan ev sahibi Bucaspor oldu. Osmanlıspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker’in şiddetli itirazdan dolayı tribüne gönderildiği sırada Erkan’ın güzel ortasına kafayı vuran Çağrı, sarı- lacivertlilere beraberliği getirdi.

57.dakikada gelen bu golden sonra Bucaspor refleks olarak geriye yaslandı ve ataklar hep konuk takımdan gelmeye başladı. Gerçekten de Osmanlıspor, maçın sonuna kadar çok net pozisyonlara girdi. Ancak bu pozisyonların kimisi Osmanlısporlu futbolcuların beceriksizliklerinden, kimisi de resmen Bucaspor’un şansından dolayı gol olmadı.

Bu arada Bucaspor, geride çok boş alan bırakan ve kimi zamanda topları ıskalayan Osmanlıspor defansının arkasına geçmeyi zaman zaman yine başardı. Bunlardan en önemlisi 88.dakikada Erkan’ın attığı goldü. Ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Gelgelelim ben bu pozisyonun ofsayt olduğunu düşünmüyorum. Yani yanlış bayrakla Bucaspor’un nizami golü geçersiz sayıldı.

90+2’de ise yine Bucaspor adına inanılmaz bir gol kaçtı. Bucasporlu futbolcular, arka arkaya iki vuruştan da sonuç alamadılar.

Bununla birlikte özellikle uzatma bölümünde Osmanlıspor da rahatlıkla golü bulabilirdi. Burada genç kaleci Çağlar’a değinmek istiyorum. Çağlar’ın bazı çıkışları çok riskli. Örneğin 90+3’de böyle bir çıkış neredeyse golle sonuçlanacaktı.

Saha şartları iki takımı da çok zorladı. Bucaspor Teknik Direktörü Mustafa Bahadır, belki de bu yüzden yorulduğunu düşündüğü Çağrı’yı genç Bilal’la değiştirdi. Ancak bu değişiklik çok yanlış oldu. Böyle güçlü rakipler karşısında tecrübeli isimler yer almalı.

Osmanlıspor, elbette kadro kalitesi ve ekonomik zenginlik bakımından Bucaspor ile kıyaslanamayacak bir takım. Ancak defanslarında ciddi bir sorun var. Arkaya çok kolay adam kaçırıyorlar. İstikrarsız bir ekip görüntüsü veriyorlar.

Ancak yine de güçlü bir kadroları var ve şampiyonluk kovalıyorlar. O nedenle böyle bir rakipten alınan bir puan Bucaspor için bir avantajdır. İskender’in de dönmesiyle Bucaspor ilerleyen haftalarda galibiyetler yakalayabilir. Takımın sıkıntıları belli, ama mücadele güçlerini beğendim. Umarım Fırtına, bu sıkıntılı sezonda ligde kalmayı başarabilir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..