Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Beklenen ve beklenmeyen Fenerbahçe

Sezonun ikinci yarısı başlamışken Fenerbahçe ile ilgili hâlâ sezonun “en iyi oyunu” veya “en organize golü” gibi tanımların kullanılması iyi midir yoksa kötü mü bilemiyorum fakat ortada bir gerçek var ki Fenerbahçe, Kasımpaşa önündeki iyi oyunuyla zoru kolaya çevirdi.

Doğrusunu söylemek gerekirse sarı lacivertlilerin Başakşehir karşılaşmasını izleyememiştim fakat bu maçtaki performansları ile ilgili, koyu Fenerbahçeli babamdan, objektifliğine çok inandığım bazı spor yazarlarına kadar herkesten İsmail Kartal’ın öğrencileri ile ilgili övgü dolu sözler duydum. Duyduklarım genel olarak sahayı iyi kullanmak, rakibe göz açtırmamak, attığından fazla kaçırırken rakibe neredeyse hiç gol şansı vermemek, özetle çok iyi oynamaktı ki Kasımpaşaspor karşısında gördüklerim (45-70 arası hariç) tam da bu duyduklarımın hayata geçmiş halleri oldu.

Fenerbahçe’nin bek şansını artık duymayan kalmadı. Gökhan ve Caner’in ileri çıkışları bir yandan takımlarına ekstra hücum gücü verirken diğer taraftan rakibin o bölgelerdeki oyuncularına ilave savunma görevi yükleyip onların olası ataklarına da engel oluyor. Fakat bu beklenen gücün yanında bugün hemen hemen herkesin gözünün üzerinde olduğu Diego da, Türkiye dışındaki performansları dikkate alındığında aslında “beklenen” Türkiye’deki yarım sezonuna göre ise “beklenmeyen” iyi bir performans ortaya koyunca Fenerbahçe pozisyon ve skor üretmekte zorlanmadı.

Birileri mutlaka yapıyordur ama bir ara Bekirli Fenerbahçe savunması ile Bekirsiz Fenrbahçe savunmasının yediği gol sayılarını incelemenizi öneririm. Zira arada çok net bir fark var ve bu fark takım savunmasından ziyade bireysel farklılıklardan kaynaklanıyor. Alves ve Egemen birinci sınıf savunma oyuncuları olmasalar da pozisyon almaları, hamle zamanlamaları ve güçleri ile mevcut kadronun en iyileri ve onlar varken mutlaka onlar oynamalı.

Sonuç olarak Fenerbahçe ilk yarının son maçında çok iyi oynamıştı ve araya rağmen bıraktığı yerden devam etmeyi başardı. Kasımpaşaspor karşısında her bölgesiyle yeterince iyi görünen sarı lacivertlilerin geliştirmeleri gereken iki bireysel performans biraz Meireleş ve yine çokça Emenike olarak görünüyor.  

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..