Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerli olmanın lezzeti

Fenerli olmanın lezzeti
 

GS yöneticisi Adnan Polat her hafta FB nin yenilmesini bekliyor şampiyonluk için, FB her hafta eline geçen fırsatları tepiyor, BJK şu anda üçüncü sırada da olsa pek hesaba katılmıyor. Kulüp yöneticileri ve çalıştırıcıları artık kolay maçların zamanının geçtiğini anlamadılar, her takım tehlikeli, her takım sahasında büyük. İki sezon önce FB 22. haftada 13 puan, GS 14 puan kaybetmişken bu yıl biri 22 diğeri 28 puan kaybetmiş. Hesap ortada, alınan sonuçlar ortada.

Lig de böyle olmalı zaten, her takım birbirinin soluğunu enselerinde hissetmeli, rehavete kapılmamalı. Ve Adnan Polat Fenerin puan kaybetmesini bekleyerek şampiyon olmaya çalışmamalıdır. Siyasete benzedi lig yöneticilerinin beyanatları. Siyasetimizde var ya, başkasının başarısızlığından yararlanarak puan toplama alışkanlığı, aynısını sporda da görmek iyi olmuyor.

Ben Fenerbahçeliyim, Fenerli olmanın ne tür stresleri yaşamayla eşdeğer olduğunu tüm Fenerliler bilir. Dünya devini yenersiniz, gelir Pendik spora elenirsiniz. Kritik bir maçta, son üç dakikada yediğiniz golle Avrupa kupalarına veda edersiniz. O maçın öncesinde, ilk maçta, bedavadan goller yer üç bir mağlubiyetten beraberliğe çıkarsınız, iki sıfır galipken elenirsiniz. Hiç düşünmezler mi üç bir mağlupken biz bunu üç- üç yaptık, iki sıfır galipken , beraberlik hatta yenilme ihtimali bile vardır, o nedenle oyuna çok iyi konsantre olmak lazımdır. Fenerin son dört yılda sahip olduğu takım, futbolcu kalitesi inanılmaz derecede kıskandırıcı diğer takımlar için. Ama bu takım halen Türkiye Kupasına hasret halen Avrupa’da ciddi bir başarıya hasret.

Oyunculardan birinin hatasını diğer on oyuncunun kapamasını sağlayacak bir takım ruhu mu yok acaba? Her yenilgi sonrası çalıştırıcıyı, teknik direktörü veya bir futbolcuyu eleştirmek, asmak sorunu çözmüyor, bir gün kaleci, bir gün libero, bir gün santrfor hata yapabiliyor, ya da düşük performans gösteriyor, onu hemen yere vurmanın ne gereği var. Ama medya bunu çok güzel maniple ederek milleti galeyana getiriyor. Eminim şimdi Volkan’ın her maça çıkışta eli ayağı kesiliyordur.

Böyle bir muhteşem stad, taraftar, takım kadrosu ile yüzüncü yılında Avrupa hayallerini terk eden bir Fener olacağını ummuyordum. Dilerim yüzüncü yılda şampiyonluk hedefi tutturulur. Bir fenerli olarak lig sonunu elim yüreğimde bekliyorum.

Fenerli olmak çile çekmek ile eşdeğerdir. GS yi her seferinde yenersiniz, ama dediğim gibi dereyi geçerken sizi boğan bir takım her zaman bulunur.

Ey benim büyükler büyüğü olmaya layık takımım, haydi bu sene yani yüzüncü yılında, Lig şampiyonluğu ile birlikte kupayı da al, kır şeytanın bacağını. Adnan Polat’ı bu sene haklı çıkarma, 20.45 üzüntüsünü bize yaşatma.

Fenerbahçe seni seviyorum.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..