Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Bir Resim Sergisi

Bir Resim Sergisi
 

Sevgili blog okurları, Ahmet F. Oker'in 3. kişisel sergisi yarın Kadıköy'de başlıyor. Yeri nerede mi? Eski postahanenin arka sokakağında (Neşet Ömer Sokağı) Maruf İş Hanı'nın 4. katında. Daha önce yine Kadıköy'de iki kez sergisi vardı. Biri Kadıköy Belediyesinin Sergi salonundaydı, ikincisi ise Eski belediye binasında idi.

Sergiye bu kez ev sahipliği yapan Mümtaz Soysal'ın partisi Bağımsız Cumhuriyet Partisinin Lokali (Lokal Günebakan Sanat Galerisi). Lokal'in içerisi bir salon büyüklüğünde, Kadıköy'ün Haydarpaşa'ya bakan güzel bir manzarası var. Karaköy yönünü giden vapurları, arka fonda eski İstanbul'u gözlemliyorsunuz. Sergi, saat 13 den akşam 18 kadar açık. Son ziyaret günü 08 Kasım.

Sevgili okurlar, millet olarak sergilere ne kadar meraklı olduğumuz malüm. Sanata, resim, heykel sergilerine, tiyatroya ne kadar meraklı olduğumuzu tartışır dururuz. Dünya şehri İstanbul'da bu tür etkinliklere ne kadar zaman ayrılıyor. Özellikle Anadolu yakası, çok fakir. Avrupa yakasında, İstanbul Modern ve Sakıp Sabancı Müzesi ise çölde bir iki çicek. Salvador Dali'nin sergisinde kuyruklar oluşuyormuş. İstanbul sanata aç demek. Sanata aç milyonları kim doyuracak, nasıl doyurulacak. Halkın sanata açlığı, isteği merkezi yönetimleri ve öncü sektörleri dürtmeden, sıkıştırmadan bir yere gelinmez diyenler var. Bir başka görüş ise, merkezi yönetimlerin ve öncü sektörlerin kampanyalarla, halkı bilinçlendirmesi ve bilgilendirmesi ile mümkün. Kanımca her iki görüş de gerekli ve önemli.

Tiyatro salonları artmalı, resim ve heykel sergileri çoğalmalı, müzik konserleri vb etkinlikler çoğalmalı. Sanat İstanbul'un merkezinden her iki yöne yayılmalı. Anadolumuzun her yerinde, bu tür etkinlikler alkış almalı. Halkımızın, ülkemizin kalkınması sadece ekonomi ile, futbol ile olmaz. Sanat, kalkınmanın en önemli göstergesi. Gelecek nesillere bunu öğretmeliyiz.

Sanat dolu günler sizlerle olsun....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..