Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '10

 
Kategori
Haber
 

Bir Rüya gerçek oldu! 12 Dev Adam bize altın madalyayı uzatıyor!

Bir Rüya gerçek oldu! 12 Dev Adam bize altın madalyayı uzatıyor!
 

12 DEV ADAM


7 maçta 7 galibiyetle yarı finale gelen Türkiye Sirbistan’ı son saniyede yenerek Amerika ile oynayacak takım ünvanına ulaştı.

Maçın başında ataklarını eksiltmeyen Sirbistan oyuna hakim bir uslub ile ilk çeyreği 20-17 önde tamamladı. Çok kötü bir dış atış yüzdesi ile oynuyan takımımız serbest atışlarda başarısız oldu.

İkinci periyodun başında Ender ve Ömer ile 3 sayılık atışlardan yararlanamadık. İlk yarı Sırbistan'ın 42-35 üstünlüğü ile tamamlandı. Turnuva boyunca yaptığımız savunmayı bu maçta bir türlü sahaya yansıtamadık.

Sırbistan ilk yarıda 13'te 6 üç sayılık atış ile oynarken 12 Dev Adam ise sadece 9'da 2 üç sayılık isabet sağlayabildi. Sırbistan hücumda bu akşam çok iyi oynadığını izliyoruz. Bununla birlikte ilk defa bu akşam Türkiye rakibi ile fark yaratamadı.

Maç son derece mücadele ile geçerken Sirbistan, 61-55 ile farkı 6'ya çıkardılar ama 3. periyodun bitimine 50 saniye kala Ender'in üçlüğü skoru 61-58'e getirdi.

Son periyoda yine etkili başlayan taraf Sırbistan oldu. Hidayet'in üçlüğü geldi 66-64 ile farkı yine 2'ye indirdik. Maçta son 7 dakika. Teodosic'i maç boyunca durduramadık, 72-64'e getirdi maçı Sırp yıldız. Kerem Tunçeri adeta buz kesen Milli Takım'ı attığı üçlükle uyandırdı.

Ömer Onan'ın serbest atışları ile de maça yine ortak olduk 72-69. Kerem Tunçeri'nin ters turnikesi ile fark yine 2'ye indi 75-73, Kerem'den bir de üçlük geliyor maçta ilk defa öne geçiyoruz 76-75. Hücum sırası da bizde. Ömer Onan'ın serbest atışları ile farkı 3'e çıkardık 78-75. Semih Erden basket faul, muhteşem hücum ettik. 81-80 Sırbistan serbest atışlarla durumu 80-79'a getirdi ve yine öne geçti.

Kerem Tunçeri'nin son saniyedeki basketi ile durumu 83-82'ye getirdik.


Hakem maçı 0, 5 sn için bitirmedi.

Maç yeniden başladı ve blok ile hücumu kestik ve artık FİNALDEYİZ.

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda yarı finalde Litvanya’yı 89-74 yenen ABD, finale ilk yükselen takım olmasına rağmen tüm maçlarını rakipleri ile çekişmeli geçen mücadeleler ile başardı.

Rusya ile mücadele eden her iki takımınRusya önünde farklı stratejiler izlediği anlaşılıyor. ABD’nin , Rusya’ya karşı savunma açığı vermesi nedeni ile 89-74 ile maçı 5 sayı fark ile alan ABD’nin Rusya karşısında zorlandığını söylemek mümkündür.

Türkiye ise ilk defa Sırbistan karşısında zorlanırken, Rusya karşısında uyguladığı güçlü savunma karşısında maçı 65-56 kazanmış ve Rusya’yı 9 sayı fark ile yenmiştir.

Rusya maçı karşısında uygulanan taktikler finalde altın madalyay kimin ulaşacağının da ipucunu vermektedir.

Genç ABD karşısında avantajın Türkiye yönünde olduğuna inanıyorum.

 
Toplam blog
: 62
: 2308
Kayıt tarihi
: 10.12.09
 
 

Üniversite yıllarında başladığım fotoğraf sanatını iş hayatına atıldığım dönemde geliştirdim. Bir..