Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '19

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Bir Sevdadır Yüksek Dağlar 7

Merhaba Değerli Milliyet Blog Okurları.

Yılın son gününde; geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğim 3268 metrelik Hasan Dağı zirvesinin hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ereğli Dağcılık' ın düzenlemiş olduğu 9. Hasan Dağı Kış Şenliği' ne Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi 'ni temsilen katıldım. 

20 Aralık Cuma gecesi başladı yolculuğum. Afyon' dan yol arkadaşım Emre de bana katıldı ve sabah 5 te Aksaray' da indik otobüsten. Alışılageldik şekilde sabah uykumuza garajda devam ettik. Dağcı dostların toplanmasıyla birlikte buluşma noktamıza doğru hareket ettik. Şehir merkezinde toplanan kalabalık dağcı grubu faaliyetin tam bir şenlik havasında geçeceğinin habercisiydi. Uzun zamandır görmediğimiz arkadaşlarımızı görmek , onlarla sohbet etme fırsatı yakalamak oldukça güzeldi. Nihayet hareket saati geldi ve Karbeyaz Otel' in yolunu tuttuk. Geçtiğimiz seneye göre yol açık ve hava güzeldi. Sonunda kamp alanına vardık. Emre ile çadırlarımızı kuytu bir yere kurduk ve teknik toplantı saatini beklemeye başladık. Tabi bu arada sıcak bir şeyler içmeyi de ihmal etmedik. Teknik toplantıda katılım belgelerimizi  aldıktan sonra çadırlarımıza çekildik. Eh akşam yemeklerimizi de yedikten sonra saatlerimizi ikiye kurduk ve uyku mücadelemize başladık. Mücadele saat 02:00 de sona erdi ve hazırlık başladı. Kahvaltı edip, çayımızı çorbamızı içtikten sonra sıcak sularımızı termoslara doldurduk ve kafa lambalarımızın ışığında yola koyulduk. ERDAK yöneticisi Abdullah Tekin ve Metin Helimoğlu hocalarımızın rehberliğinde saat 03:30 da başladı tırmanışımız. Emre ile önlere yakın bir yerde başladık biz de tırmanışa. 150 dağcı büyük bir dikkatle ilerliyorduk. Çok sert esen rüzgar bizi oldukça zorladı açıkçası. Bu yüzden rotamızda küçük bir değişiklik yaptık ve tırmanış, tahminimizden iki saat uzun sürdü. Saat 11 de 138 sporcu, zirvedeydik. Çekilen hatıra fotoğrafları, videolar ve yapılan tören günü unutulmaz kıldı. " Otizm bir hastalık değil; farklılıktır " sloganı yazılı pankart günün anlamını bir kat daha arttırdı. Diğer Zirve Dağcılık sporcularıyla ise ancak zirvede buluşabildik. ( 22  Aralık 2019 / 11:00 )

   Dönüş ise her zamanki gibi beklenenden hızlı ve yorucu oldu. Yol arkadaşım benden bir saat önce inip harekete hazır halde beni bekliyordu. Ben ise tahminimden daha  fazla yoruldum. Emre' nin yardımıyla çadırımı ve eşyalarımı toplayabildim.( Kendisine uyumu ve yardımları için teşekkür ederim. )  Saat 17:00 de dostlarımızla vedalaşıp, seneye görüşmek üzere sözleşerek kamp alanından ayrıldık. Faaliyeti gerçekleştiren tüm ekibe teşekkürlerimi sunarım.

   Yılın son yüksekdağ zirvesini de başarıyla tamamlamış olmanın haklı  gururuyla tüm sevdiklerimin, zirve sevdalılarının ve dağcı dostlarımın yeni yılını kutlarım.

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..