Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '11

 
Kategori
Mizah
 

Bir tuhaf senaryo

Bir tuhaf senaryo
 

NASA web sayfası...


-Yolda yürüyorken aniden tepenize kocaman yani orijinali 6.5 ton çeken bir uzay aracı gümbürdeyerek düşse ne yaparsınız hocam?

-Bu da sorulur mu şimdi evladım yahu ? Bir şey yapmaya zaman bırakmadan kişiyi kayısı pestilinden beter edecek bir felaket söz konusu olan. İnsanların acılarına şimdi de uzaydan gelebilecek yeni tehditler eklenecek.

Bizim hayali spikerimizle hayali bir bilimadamı arasındaki söyleşi bu eksen üzerinden devam ededursun. Sonu gelmeyen söylemleri dinliyor gibi davaranmaya alıştık nasıl olsa...Zaten böylesi konular da pek gündeme gelmez buralarda.

Biz uzay ajansı haberlerine dönelim:

NASA'nın Üst Atmosfer Meteoroloji uydusu görevini tamamlamış, dünyaya doğru dalışa geçmiş ve 23 eylül +- 1 de yeryüzüne düşecek. Tahmin edilen bölge Amerika olmasına karşın çarpacağı yer tam olarak saptanamıyormuş. NASA ve FEDA insanları uyararak, rastladıkları ve tanımlayamadıkları maddelere el sürmemelerini ve doğruca kendilerine bildirmelerini rapor etmiş. Belki başka önlemler almalarını da yazmışlardır ama şimdi çeviri yapmak uzun sürecek. Aslında popüler  bir yazı yazıyorum. Bilimsel olması için başka irdelemeler yapmak gerekiyor. Mesela neden el sürülmemeli, radyasyon mu var bu uydu eskisinin kalıntılarında? Malumunuz üst atmosfer plazma halinde ve ayrıca güneşten zararlı ışınları emen bir bölge. İkinci soruma Nasa Web sitesindeki yorumlarda da rastladım. Yoksa YILDIZ SAVAŞLARI'nın başlatılması mı bu diyordu yorumun birinde. Mars'a, şuraya buraya indirdiği aracın hareketlerini milimetrik olarak denetleyebilenlerin, şimdi dünyaya düşecek uydu enkazı konusunda oldukça geniş bir bölgeyi kapsayan tahminlerde kalması size de biraz garip gelmiyor mu?

Mesela şöyle bir CİVİL senaryo nasıl olur:

NASA kumada ve gözlem yerinde iki kişi konuşuyor:

 

Bay X1:

Yav bu uydu yolunu şaşırdı, baksana lo, Anakara yerine Ankara'ya düşüyor.

JOE ( yani BAY X 2):

Nöbette MANGA okumaktan söylediğimi dinlememişsin ki kardeş. Anakara demedim ben Ankara dedim.

 

Hani olur ya bir de bakmışsınız uydu Ankara'nın göbeğine doğru yola çıkmış.

Bizimkiler:

KApkaraŞimşek 1 'den Karaşimşek 2'ye:   İsrail füzeleri geliyor. Nap'caz şimdi?

Karaşimşek 2 :  Aslanım KAp...

ve bağlantı kesilir.

Kapkaraşişmek1 olsaydınız ne yapardınız, füzeleri kapmaya mı çalışırdınız bilemeyeceğiz artık, ya da dünyanın sonu mu gelirdi, onu da bilemeyiz. Bu sadece bir CİVİL senaryodur.

Hamiş: ( ek düşünce)  Senaryomuz son derece CİVİL dir. Önemle duyurulur.

ezgiumut 23 9 2011

www.space.com

  www. space.com

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..