Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
Aile
 

Bir yastık, bir yorgan; İki Oğul ve bir Anne!

Bir yastık, bir yorgan; İki Oğul ve bir Anne!
 

Kardeşim dedim; dertlerimi de kardeş olur musun?


16 yaşında bir çocuk ailesinin maddi imkânsızlığı yüzünden zamanında okuyamamış, köyde ailesinin işlerinde çalışmış, bakmış köyde çalışıyor çalışıyor bir birikim olmuyor. Daha sonra İstanbul’a gitmiş abisinin yanına orada bir iş bulup çalışmak için elinde tek bir valizi ile abisinin yanına gelip iş bakmaya başlamış…

 Ancak evin gelini yengesi çocuğa geldiği günden beri hiç gün vermemiş sürekli en ufak bir şeyde çocuğa laf sokuyor ona evi dar ediyormuş. Daha sonra çocuk bir inşaat işine başlamış ve abisinin huzuru da bozulmasın diye inşaatın barakasında kalmaya karar vermiş ve eve dönüp yengesine böyle bir işe başladığını söylemiş ve rica ile ondan bir yastıkla bir yorgan istemiş, Yengesi açmış ağzını yummuş çocuğa gözünü, vermemiş bir yastıkla bir yorganı. Yorganla yastığı istediğine isteyeceğine pişman olmuş çocuk!

Daha sonrasında çocuk; Ana başa taç imiş, her derde ilaç imiş diyerek köydeki annesi ile telefonda dertleşirken anlatmış durumunu inşaatta işe başladığını ve yengesi ile arasında böyle bir olayın olduğunu söylemiş! Annesi çok üzülmüş bu duruma biraz da ağlamış tabi ve sonrasında Anne büyük oğlunu aramış acı serzenişle kardeşine bir yastıkla yorgan veremeyecek kadar aciz misin a oğul?  Oğlu telefonda taş almış ağzına konuşmamış, susmuş bu duruma!

İlçeden İl merkezine hastaneye muayene olmağa gittiği minibüste yanında oturduğum ve yukarıda anlattığım o genç çocuğun Annesinden dinliyorum bu yaşanmış gerçek olayı!

Ve alnındaki emek çizgilerini bir ressamın bile çizmede zorlanacağı ve yorgun yaş dolu gözleriyle  bana bakarak evli misin bekar mısın diye soruyor ondan öncesinde elleri öpülesi olan o Anne ve bekar olduğumu söyleyince! Amanısan oğlum madem bekarsın, merhametli bir eş bul onunla evlen, yoksa içi fesat gönlü çirkinle ömür bitmez diye hem öğüt veriyor hem de bana dua ediyor!

Sonrasında içimden o an dedim ki: Benim kardeşim gelecek böylesi bir durumda yengesinden bir yastıkla yorgan isteyecek ve yengesi ona bir yastıkla yorganı vermeyecek. Lan evdeki bütün yorganları yastıkları sokağa atıp üzerlerine benzin döküp yakmaz mıyım? Belki bekârsın bu yüzden şimdi böyle öyle konuşursun diyeceksiniz; Ama inanın ben, ben yakarım.

Yuları aşırı teslim eden kılıksız acizler azıcık erkek olun, Eşleriniz için Annenizi şeker hastası, kalp ve tansiyon yapmaya değmez; Çünkü bir gün ağlarsa bir tek Anam ağlar, Gerisi yalan ağlar.

Çorum 2017

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..