Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '07

 
Kategori
Kitap
 

Bir yazar, bir kitap (David Gibbins, Bizans Altınları)

Bir yazar, bir kitap (David Gibbins, Bizans Altınları)
 

Daha önce Atlantis kitabı ile Türk okuyucularda etki bırakan David Gibbins, 1962 Kanada doğumlu bir akedemisyendir. Cambridge Üniversitesinde Arkeoloji eğitimini 1990 yılında tamamlamış, Liverpool Üniversitesinde görev aldıktan sonra bilimsel çalışmaları yerini romanlarına bırakmıştır.

15 yaşından beri scuba diving'e merak salan Gibbins, denizaltına olan sevgisini romanlarına da yansıtmıştır. Sicilya, Kartaca ve 2000 li yıllarda Türkiye de gemi enkazları araştırma ekiplerinde yer almıştır.

2005 yılında yayımladığı Atlantis kitabı 28 dilde 500.000 satışla en çok satan yazarlardan biri olmasını sağlamıştır. 2006 Haziranında tamamladığı Bizans Altınları (Crusader Gold) kitabı ikinci romanı olmuştur. Okurları üçüncü kitabını beklemeye başlamıştır.

Bizans Altınları'nın hikayesi, Haçlı seferleri sırasında kaybolan Yahudi inanç sembolü olan som altından yapılmış bir şamdanı Haliç de bulmaya çalışan bir bilim adamının tarihin akışını değiştirebilecek başka bir şey keşfetmesi üzerine kurulmuş. Anlatımı yalın ve anlaşılır olan kitap Pınar Öcal tarafından Türkçe'ye çevrilmiş.

(Ayrıntılı bilgiye ve yayımladığı bilimsel makale ve kitaplara http://en.wikipedia.org/wiki/David_Gibbins adresinden ulaşabilirsiniz)

 
Toplam blog
: 11
: 1532
Kayıt tarihi
: 24.07.07
 
 

1981 Pazarcık doğumluyum. Hacettepe bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. Halen bir kamu kurumund..