Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Bir yudum su içmeden geçmek

Bir yudum su içmeden geçmek
 

Hedef ve idealler kolay gerçekleşmez. Ama değerlidir.


Allah’ın emriyle komutan ordusunu hazırlayıp düşman üzerine yürür. Uzun yoldan sonra ordu iyice susamıştır. Önlerine bir dere çıkar. Komutan önemli gaye ile yola çıkmış askerlerine seslenir: “Bu sudan içmeyiniz, yalnızca bir avuç istisna” ordu içinden bir kısmı sudan kana kana içerler ve miskin bir tembellik basar oracıkta uyuya kalırlar. Mukaddes yolculuktan geri kalan bu askerleri bırakan ordu komutanı gerçek imanlılarla yoluna devam eder ve fetih müyesser olur. Belki diğerleri de gelip o güzel ganimete konarlar ama sanırım yaptıkları hatadan dolayı vicdanları hep ızdırap çekmiştir.

Anayasamız değişiyor, güncelleniyor, zamana uygun hale getiriliyor. Buna itirazı olanda yok zaten. Ancak anlamsız bir karşı koyma var. Yok, şu madde, yok şu usul vs. hiçbirinin böyle önemli bir yasama görevinde mazereti olamaz. Ya katkı sağla, öneride bulun veya karşı çık red oyu ver. Ama o da ne. Vekillerine güvenemeyen partiler var. Ve o vekiller meclise dahi giremiyor. Neden hür iradelerini kullanıp parti başkanının istemediği EVET oyunu verebilirler.

Ama bunu halkın oylarıyla yaptığınızı sanmayın. Halk her bir vekile bir sorumluluk yüklemişken bir lider tüm partiyi bloke etti. Aynen mesut ve uğur’un yaptığı gibi. Sonuçta aynı olacak sanıyorum.

Tüm vekillerine güvenip yola devam eden tarafı ise tebrik ediyorum. Su içenler pişmandır ama korkutularak buna mecbur oldularsa mazur da sayılabilirler mi? Belki de oylamaya sokulmayan vekillerde bu korkutulanlar kadar mazur dur. Gelecek dönemin yine aynı iştiyakla süreceğini düşünüyorum. 2011’i ben ve çocuklarım heyecanla bekliyoruz. Belki o zaman tüm maddeler yeniden yazılarak, dünyaya, demokrasiye, medeniyet seviyesine yükselmiş bir ülke oluruz.

Korkularla toplum idare edilmez, bunu sosyalizm yaptı. Çin yaptı, Rusya, Arnavutluk yaptı. Hiçbiri bunlarla dünyanın en gelişmiş ülkesi olamadı. Ama değişim ve dönüşüm sonucunda özgür insan ve müteşebbislerle bayağı yol aldılar. İsimleri dünya ekonomisinde ve gelişmişlikte anılmaya başladı. Sanırım sıra bizde. Kolay gelsin.

Muammer MURAT

4.5.2010

 
Toplam blog
: 163
: 4552
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1965 yılında Erzincan'da doğdu, İzmir'de yüksek eğitim alıp, devlet memuru oldu. 5 yıl süreyle bi..