Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '15

 
Kategori
Siyaset
 

Biraz da Siyaset; CHP Muğla Delegeleri Ne Yapmalıdır, Düşüncelerim

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ  ADAYLARI NASIL OLUŞMAK ZORUNDADIR...

TÜM TEŞKİLATIN VE DELEGELERİN SORUMLULUKLARI BÜYÜK VE ÖNEMLİDİR, CİDDİDİR

CHP Muğla aday adayları ile ilgili delegelerin belirleyeceği  oylar üzerine düşüncelerim ;

Delegelerin verecekleri oylar sadece delegelerin düşüncesini değil tüm üyelerin, tüm sevenlerinin ,tüm halkın geleceğini ve yaşantısını etkilemekte ve belirlemektedir.

Bu nedenle duygu ve düşüncelerimizin etkileneceği, yaşam alanlarımızın etkileneceği ve gelecekte sancıların ve sıkıntıların hep birlikte yaşanacağı bir ülkede  delegenin sorumluluğunun "büyük ve önemli, ciddi" olduğunun altını çiziyoruz.

Delegelerin yönlendirilmemesini, tertiplenmemesini  hem özgürlük ve demokrasi eylemi, hem de CHP nin halkla açılması ve ülkede çığır açabilmesinin yolları ve taşları için gerekli görmekte  ve  bunu  gerçek demokrasi ve özgürlük  anlayışı ile de bağdaştırmaktayız.

En önemlisiCHP hem söylemi ile hem de eylemi ile buluşsun. Bu da , CHP nin HALKla buluşması anlamına gelir ki, iktidar yollarını açacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi SÖYLEMİ  ile emek, alınteri, demokrasi, insana saygı, özgürlük  diyorsa, EYLEMİ ile aynı vurguları ve  parçaları ile buluşmalıdır ki,  Cumhuriyet Halk Partisi  "halk ve iktidar" eylemine dönüşsün .

Aksi halde. Bugüne dek olduğu gibi  CHP belirli oy oranını korumak  bir yana,  ülkenin  yetki ve erk olmayan bir kesitinde kalmaya devam edecektir.

O nedenle gerek önümüzdeki milletvekili belirleme noktaları , gerekse partinin tüm parçaları ve halk buluşmasında, gerekse de örgütlerin güçlü ve yaygın CHP ve halk, iktidar açılımı ile yürümek yolunda  aynı yolda,  aynı anlayış ve ruhla geleceğe birikmek, "demokrasi ve halkın" olduğu gibi, "sevgi ve barışın" olduğu gibi,CHP nin olmazsa olmaz koşullarının adımları ve yolları şu an hep daha da  çok geciktirilmeden, (çünkü Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede her alanda oldukça çok geciktirilmiştir) halkın yaşam kesitlerinde buluşması , onların sorunlarıyla, gündelik yaşantısında halkın yüreğine dokunacak olayların,  adaylarınCHP yle buluşması  en büyük özgürlük, en büyük halk, en büyük ülke  gereksinmesi için zorunlu ve kaçınılmaz olmuştur.

Sadece milletvekili adayı değil, il , ilçe teşkilatları, belediye başkanlıkları aynı anlayış ve ruhla, söylemle ve eylemle CHP-HALK  buluşmasını sağlayacak bir güç  haline gelmelidir ki,  ülkede çığır açabilsin ve iktidar olabilsin.

Tüm bu nedenlerle MUĞLA'nın güçlü demokratik yapısının çok daha güçlü yukarıdaki temellere dayanmasının ANADOLU ve HALK  hareketinde,  MUĞLA  ülkedeki CHP açılımının ve buluşmasının  iktidar eksenli çok önemli bir  parçasını oluşturmaktadır.

MUĞLA  için belirlenecek milletvekili adaylarının bu yollardan geçmesinin öngörülecek bir CHP iktidarını taşıyacağı bir kentten tüm aday arkadaşlarımıza aynı sevgi ve duygu dileklerimi iletiyorum, delegelerimizin, teşkilatımızın   sorumluluklarının büyük ve ağır, ciddi  olduğunu görmekte  ve davet etmekteyim......

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..