Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Biraz merhamet, biraz vicdan "Van"

Biraz merhamet, biraz vicdan "Van"
 

INT


Van depremi üçüncü yılını doldururken konteynerlarda kalmaya devam eden depremzedeler TOKİ’ nin yaptığı konutlara yerleştirilmedi. Depremin ardından yerleştirildikleri konteyner kentlerden de çıkarılmak istenen depremzedeler 28 Ağustos tarihinde açlık grevine başladı.

Boşaltılması için elektrik ve su verilmeyen konteynerlardan başka gidecek gidecek yeri olmayan 150 aileden 30’unun başlattığı açlık grevi halen sürüyor. Depremzedelerin açlık grevi sürerken 6 yaşındaki Öznur yetersiz beslenme ve soğuk algınlığından yaşamını kaybetti. Soğuktan 2.çocuğumuzu kaybettik.

Çadır kentlerde çıkan yangınlarda çoluk çocuk yanarak can verdi.

TOKİ depremin birinci yıl dönümünde 15 bin 343 konut yapıp bazı ailelere teslim etmiş.
Fakat nasıl olduysa 500 aileye kalıcı konut çıkmamış. Konteynerlerde yaşam mücadelesi vermeye devam ediyorlar, o gün, bugündür. Elektrikleri kesildi, gayri insanı şartlarda yaşama mahkûm edildiler. 30 aile açlık grevinde. Çocuklar hasta, aileler perişan. Günlerdir sıfırın altında bir hava var Van'da.
Özetle Van üşüyor.
Van ile birlikte ülkede neredeyse bir avuç kalan vicdanlı insan da üşüyor.

23 Ekim 2011de Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sonucunda 601 kişi ölmüş, 4152 kişi yaralanmıştı. Yüzlerce aile evsiz kaldı ve deprem olduğundan bu yana üçüncü senesinde Van yine buz gibi ayaza teslim edildi.

Şuan evsiz kalanların bir kısmı konutlara yerleştirilmiş olsa da 126 aile halen evsiz ve o zor koşullarda yaşıyor. Seslerini çıkarabilmek için başlattıkları açlık grevi ise 100. gününü geçenlerde geri de bıraktı. Maalesef bu feryada kimseden ses gelmiyor. Çeşitli yardım kuruluşları battaniye, giyecek, yiyecek yardımları yapsa da bunlar geçici oluyor. Onların yardıma değil yardıma muhtaç durumlarından kurtulmalarına ihtiyaçları var. Dolayısıyla daha kalıcı bir çözüm olarak o depremzede ailelerin sıcak bir yuvaya barınmaya, sağlıklı yaşama, beslenmeye yani normal hayatlarına kavuşmaları; Kavuşturulmaları gerekmektedir.

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..