Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '13

 
Kategori
Deneme
 

Birileri vardı

Birileri vardı
 

...


Acı gerçek şudur ki herkesin gönlüne birileri gelip ruhsatsız bir aşk inşa edip sonrasında izinsiz bir acı gerçek bırakıp gidecekti. Kaçak bir aşkın çalınmış malzemesinden, elinde olmasına rağmen kullanmayan, bir sonraki aşka da bırakan bir aşk tüccarı ve tüccarın cimriliği. İşte ucuz olsun diye çokça yapılmış, sağlamlığından emin olunmayan binlerce aşk…

Kimisi fiyakalı bir mekânda kuruldu, kimisi arabulucu arkadaşlar vasıtasıyla, kimisi tesadüf denilen yalan çemberine aldandı. Hepsi de bir an önce vakit kaybetmeden bu inşaata izin verdi, söylenen onca yalana inandı. İçlerinden bazıları vardı akıllıca davrandı, ruhsatsız bir bedene dokunmadı, aşkla başka bir yerde tanıştığı için önceden tedbirli davrandı.

Ayakta ölenler oldu sonrasında, ayakların altında ölenler de, cılız bir dal gibi kırılanlarda oldu en neşeli yalan rüzgârında bile. Birileri vardı büyük bir kurtarıcı el gibi, birileri vardı sıcak bir tebessümü ihtiyaç sahiplerine dağıtan, dağıttıkça kendi acısında savrulan. Sonra dağılan acısını tekrar toparlayan birileri vardı.

Böyle umulmadık zamanlarda en çok işe yarayan birileri vardı, en çok işe yarayan, kanayan yarayı en çok kapatan, acıları getirenle bir daha yollamayan, acıları kendinde toplayıp, acılar toplamını eksiksiz toplayan, hiçbir sonuca varmadan işlemi sonuna kadar yapan, yaptıran, yaptıracak olan birileri vardı.

Birileri vardı. Hatta içlerinden biri vardı, cazipliğini timsah gibi gösterenlere karşı erkekçe bir tavırla duran ama normalde kadın olan, anne olmadan bu sıfatı çoğu kez kullandırtan biri vardı. Onun bir adı vardı, adını hatırlatacak bir tavrı, ama en çok da gülüşü işe yarardı.

Ona söylenecek çoğu kelimeyi tecrübesizce ağzımızda çiğnemeden, iyice parçalamadan söylemeyi başarıyorduk bazen ama bir kelime dışında, en ustaca söylenmiş tek kelimeydi, o da ‘’ ...... ’'

26 ARALIK/2012 

 
Toplam blog
: 20
: 484
Kayıt tarihi
: 01.11.12
 
 

1988 Ağrı doğumluyum, orta okul ve lise yi Edirne'de okudum. Ankara Üniversitesi ziraat fakültesi..