Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '11

 
Kategori
Reklam
 

Biscolata erkekleri tüm ezberleri bozdu

Biscolata erkekleri tüm ezberleri bozdu
 

Hangi reklam başarılı hangisi başarısız konusu dertler derya bir konudur. Herkes kendi fikrini söyler, sonuç diye birşey de yoktur çünkü konu özü gereği görelidir. 

Ama konuşturan reklamlar vardır ki, bir reklamın konuşup konuşturmadığı mutlak bir gerçektir, o konuda rölativite yoktur yani. Bazı reklamlar çok kötü olduğu için, bazıları çok protest olduğu için, bazıları marjinal kaçtığı için, bazıları da gerçekten yaratıcı olduğu için konuşulur.

Bu aralar konuşturan reklamlardan biri de Biscolata reklamı. Sosyal medya Biscolata erkekleriyle yatıp kalkıyor. Herkes onları konuşuyor. Kimi kas yığını erkekleri çok itici buluyor (erkeklerin kıskançlık belirtisi), büyük çoğunluk ise ağızlarının suyu akarak ahh çekiyor. Evet böylesi Türkiye'de görülmemişti. Reklam ezberleri bozdu. Kadını fetiş yapmaya alıştığımız şu dünyada, ilk defa erkekler fetiş objesi olarak sunuldu. Hepimiz bakakaldık, nasıl olur böyle bir şey dedik.

Ama oldu işte, hem de çok gerilla bir markadan da çıkmadı bu reklam işin komik yanı. Benim dikkatimi çeken ise aslında işin sosyolojik bulgular kısmı. Dünya değişirken, Türkiye de değişiyor. Uzunca bir dönem kadının görselliği, kadının zayıflığı, kadının güzelliği, kadının seksapelitesi, kadının giyimi kuşamı, kadının kiloları konuşulurken kimse sıranın erkek cinsine de geleceğini düşünmedi.

Kadın zayıfladı, kadın kariyer yaptı, kadın zengin oldu, kadın hayatın patronu oldu. Sonuç olarak seçilen kadın seçen kadına döndü. Aldatılan kadın aldatan oldu. Göbekli erkek, kıro erkek, entelektüel olmayan erkek, karizmatik olmayan erkek, duygusal olmayan erkek, kötü giyinen erkek artık istenmez oldu. Erkekler bunun farkına varmaya başladı. Giyime kuşama, kişisel bakıma ve spor salonlarına verdi kendini. Çünkü artık fit olmak zorunda, kadının yanında ezik olamaz, seksi kadını elde etmek de kolay değil sonuç olarak günümüz dünyasında.

Kim derdi Türk erkeklerinin bu duruma düşeceğini. Erkekler istikamet Biscolata erkekleri gibi olmak! Haydi kolay gelsin! 

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..