Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '10

 
Kategori
TV Programları
 

Bizde pişer, yemesi komşuya düşer…

Bizde pişer, yemesi komşuya düşer…
 

Türk dizilerinin ‘Gümüş’le başlayan dışa açılımı, beklenenin üstünde bir ilgiyle karşılaşılınca süreklilik göstermişti. Arap ülkelerinde yoğun izleyici kitlesi oluşturan Türk dizilerinden biri de, ‘Binbir Gece’ olmuştu! Yurt dışı macerasını Arap ülkelerinden sonra Romanya, Sırbistan, Hırvatistan gibi Balkan ülkelerinde de sürdüren dizi oldukça yüksek izlenme oranlarına ulaşmıştı.

Arapları ve Balkanları fetheden ‘Binbir Gece’, şimdi de Yunanistan’daki televizyon izleyicisinin gözdesi haline gelmiş! ‘Yabancı Damat’la Türk dizilerine hayranlık duymaya başlayan Yunanlılar ‘Binbir Gece’ye de olağanüstü bir ilgi göstermiş. Yunan basını oyuncularla röportaj kuyruğuna girerken, dizi de reytinglerde tavan yapmış. ‘Anlaşılan Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in diziden sonra gerçek hayatta da evlenip çocuk sahibi olmaları, bu masalsı yapımı daha da ilgi çekici kılmış’ diye düşünüp, Türk yapımı dizilerin yurt dışındaki başarılarıyla gururlanırken ‘Haberler’deki bir başlık dikkatimi çekti!

Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece(NBG), sahip olduğu Finansbank’ın yüzde 20 hissesini İMKB’de satışa çıkartacakmış! Bu haberi duyunca, ekonomik krizle boğuşulan bir dönemde, NBG Grubu’nun neden Finansbank’ı satın aldığını da daha iyi anlamış oldum. Öyle ya, iki yıldır içinde bulunulan darboğazdan komşudaki banka sayesinde kurtulup 2010 yılının ilk yarısını kârla kapatmayı öngörmek, kriz dönemi için oldukça etkileyici bir fikirdi! Bizim, kredi kartını seven ve yüksek maliyetle bol kredi kullanan halkımız sağ olsun… Yunan halkı, ‘Binbir Gece’ye kilitlenip diziye büyük patlamayı yaşatırken Türk halkı da, biraz daha insan gibi yaşayabilmek ve çoluk çocuğunu okutabilmek için, almak zorunda kaldığı kredilerle Yunan bankasına kâr sevincini tattırmıştı!

Eskilerde, ‘Komşuda pişer bize de düşer’ denirmiş… Şimdilerdeyse, dizilerimiz komşuda şişerken batık bankalarını kurtarmak İMKB’ye düşer! Türk halkı da, ‘Binbir Gece Masalları’yla uyutulup her şeyi sineye çeker…

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..