- Kategori
- Türk Mutfağı
Bizden limon reçelli kek

limon reçelli kek
Bu tarifimizde yine güzel bir tarif hoşunuza gidecektir.
Malzemeler
2 su bardağı (280 g) un
1 çay kaşığı (4 g) kabartma tozu
1/4 çay kaşığı (2 g) tuz
3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
125 g tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
1 su bardağı (200 g) şeker
1/2 su bardağı (120 g) krema
2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limondan)
4 adet büyük boy yumurta
1/4 su bardağı (60 g) zeytinyağı
2 çorba kaşığı (30 g) limon suyu
1 çorba kaşığı (15 g) vanilya özütü
Yapılışı
Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.
Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin.
Zeytinyağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
Unlu karışımı üzerine eleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın.
Fırında 55 dakika pişirin.
Dilerseniz kalıptan çıkardığınız kekin tepesine soğumadan önce reçel sürebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynak : kek tarifleri