- Kategori
- Türk Mutfağı
Nefis Şekerpare tarifi
şekerpare tarifi
Malzemeler
1.1 paket margarin(becel yağı olabilir)
2.1 su bardağı pudra şekeri
3. 2 yumurta(sarıların biri üstüne sürülecek)
4. Vanilya
5. Kabartma tozu
6. Aldığı kadar un
7. Fındık içi
8. Şerbeti için:
9. 4 su bard.şeker 4 su bard su 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarif
1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğutuyoruz .
2. Oda sıcaklığında margarini pudra şekerini ve bir sarısını ayırdığımız yumurtayı karıştırın.
3. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir vanilya ve bir paketten biraz eksik kabartma tozunu ekleyip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verip margarinle yağladığımız tepsiye dizilir.
4. Herbirinin ortasına kavrulmuş fındık içi veya badem koyuyoruz üzerlerine parlaması için azcık sıvıyağ kattığımız yumurta sarısını sürüyoruz. Tatlımızı 175 C fırında üzeri çok fazla kızarmadan pişiriyoruz.
5. Tatlımız sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz.
Afiyet Olsun
kaynak: şekerpare tarifi